Į ringą grįžęs Sigitas Gaižauskas: „Vijau mintis, kad netektų vėl važiuoti į klinikas“

Du mėnesiai valgymo per šiaudelį, daug sugadintų nervų, bet galiausiai – pergalingas sugrįžimas į Lietuvą ir kovų ringą. Vienas garsiausių šalies kovotojų Sigitas Gaižauskas šeštadienį pasirodė „KOK World GP“ kovų turnyre ir žiūrovų nenuvylė.

Jis po trijų raundų kovos įveikė Youssefą El Hadmį. Lietuvio ranašumas išryškėjo trečiame raunde, kai varžovas taip pavargo, kad sunkiai laikėsi ant kojų. Nepaisant dominavo, prireikė teisėjų sprendimo, kurie ir skyrė pergalę S.Gaižauskui.

„Priešininkas tikrai man buvo palankus ir jaučiau, kad vedu kovą. Kai baigėsi raundai, nebuvo net jokios abejonės, kad laimėjau“, – po kovos sakė S.Gaižauskas.

Žiūrovai „Siemens“ arenoje matė tik šią, o ne vidinę S.Gaižausko kovą su savimi. Paskutinės kovos metu Tailande jam buvo sulaužytas žandikaulis – taip stipriai, kad gydymas tęsėsi ilgai ir po jo teko iš naujo mokytis kramtyti.

„Prieš kovą vijau į šoną tas mintis, kad netektų vėl važiuoti į klinikas. Kaip buvau sau pasakęs, kad ir kokia baigtis būtų, jeigu neatsidursiu ligoninėje, būsiu sau nugalėtojas“, – tv3.lt pripažino jis.

Nors buvo gana atsargus ir pranoko varžovą visuose raunduose, smūgių į sužeistą žandikaulį vis tik sulaukė. „Pataikė tikrai porą smūgių į jį, po kurių apsižvalgiau kur aš esu, kur mano varžovas. Iš šalies gal nesimatė, bet pats jaučiau. Bet labai stiprių smūgių nebuvo – labiau dirbome tikru tailandietišku stiliumi, daugiau naudojome kojas, alkūnes artimesnėje kovoje, mažiau bokso“, – įspūdžiais dalinosi kovotojas.

Jis kelis kartus užvedinėjo publiką, kuri ganėtinai vangiai sekė kovą.

„Pasiilgau iš Tailando to, kad po kiekvieno smūgio per minią nueina reakcijos. Žmonės čia pasyvesni, ne tokie drąsūs. Bet tikrai labai džiaugiuosi publika, kad taip šiltai priėmė“, – džiaugėsi jis.

Kovą tribūnose stebėjo daugybė S.Gaižausko artimųjų – sesės, tėvai, giminaičiai, draugai. Vien sesė nupirko 50 bilietų į renginį. Jų palaikymą kovos metu girdėjęs Sigitas jautė jaudulį, kokio įprastai Tailande niekad nejausdavo. Daugelį metų Tailande gyvenęs kovotojas labai seniai nesikovė Lietuvoje.

„Tailande – tu vienas. Nesvarbu, kad transliaciją stebi visas pasaulis, bet pačioje arenoje – tu vienas. O čia jaučiau atsakomybę, bijojau nuvilti“, – jausmus nupasakojo S.Gaižauskas.

Po kovos visų pirma jis skubėjo apkabinti tribūnose sėdinti tėtį, o vėliau grįžo pamatyti likusių kovų. Kas laukia paties S.Gaižauskas dar nežino – dar norėtų sugrįžti į Tailandą, bet kartu lauks pasiūlymų ir Lietuvoje.

 

TV3.LT