Naujų iššūkių bei narvo nepabūgę kovotojai: planas? Tik pergalė!

„Eidamas į ringą kiekvienas turi planą, kol negauna į galvą”, – legendiniais boksininko Mike’o Tyson’o kalba Pabaltijo graplingo turnyre triumfavęs Marekas Taraškevičius. Šiuo metu jis intensyviai ruošiasi tarptautiniam „MMA Bushido” turnyrui.

Gegužės 4 dieną Vilniaus „Siemens” arenoje Mareko laukia kova narve svorio kategorijoje iki 93 kilogramų su klubo „Titanas” auklėtiniu Tomu Steponkevičiumi.

„Varžybinė būsena motyvuoja sportuoti ir priverčia kiekvieną ryte anksti keltis iš lovos, čiupti krepšį su visu sportiniu inventoriumi ir lėkti į salę, – teigė M. Taraškevičius. – Esu tinginys, bet labai myliu sportą. Todėl man nuolat reikia motyvacijos. Suvokimas, kad laukia kova – puiki proga susikoncentruoti”.

Kol kas M. Taraškevičius neturi tikslaus būsimos kovos plano. „Sulauksiu, kada mano treneris Sergejus Grečicho sugrįš iš Japonijos ir susidėliosime visą taktiką”, – teigė kovotojas.

Jo varžovas T. Steponkevičius prisipažino esantis pasiruošęs priimti naujus iššūkius. „Todėl sulaukęs kvietimo dalyvauti kovose narve labai apsidžiaugiau. Mane visada žavėjo MMA kovos narve. Be to, jau kurį laiką intensyviai mokausi imtynių veiksmų”, – kalbėjo savo smūgine technika jau spėjęs pagarsėti „Titano” kovotojas.

Imtynės jam nėra naujiena – prieš pamildamas kikboksą ir Muay Thai vaikinas dalyvaudavo džiudžitsu turnyruose. Ne vieną kartą jis yra tapęs Lietuvos čempionu.

Paklaustas, kuo žavi kovos narve, T. Steponkevičius pabrėžė, kad narvas yra didesnis už ringą, jame galima daugiau judėti, spausti varžovą prie sienos. „Manau, kad MMA kovos turėtų vykti tik narve, nes tai yra puikus reginys žiūrovams”, – šypsojosi kaunietis.

Apie savo kovos taktiką jis nedaugžodžiauja. „Planas? Jis yra labai paprastas. Noriu pademonstruoti gražią kovą ir su pergale grįžti į Kauną”, – sakė T. Steponkevičius.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=KdNBjwenk1o