Žvilgsniu varžovą akistatoje žudęs Maslobojevas: parodysime Anglijai lietuvišką jėgą

Šeštadienį vakare Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks tradicinis tarptautinis turnyras „Bushido & KOK world series 2019“, kuriame kovų menų gerbėjus džiugins garsiausi Lietuvos atstovai. Renginio išvakarėse surengta kovotojų svėrimo ceremonija pasėjo nemažai intrigos.

„Laukia pilnutėlė arena, įspūdingos kovos ir šou, daug įdomybių. Turnyras suskirstytas į tris dalis, visos dalys bus transliuojamos į skirtingas televizijas. Taip pat pasirašytas naujas kontraktas su „Eurosport“. Tai didelis žingsnis tokiai mažai šaliai kaip mūsų“, – sakė Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Iš viso turnyre numatyta 18 kovų, kuriose pasirodys 20 lietuvių. Dvi dvikovos vyks tarp mūsų šalies atstovų.

Šiame turnyre numatytos dvi merginų dvikovos, antroje pasirodys UFC realybės šou debiutavusi Julija Stoliarenko.
„Esu pasiruošusi, myliu kovą, myliu Lietuvą. Neturiu nei naujos, nei senos taktikos. Esame universalūs. Mėgstu ir smūgiuoti ir imtyniauti. Ką labiau? Čia kaip paklausti, kurį savo vaiką tėvai labiau myli“, – nusijuokė J. Stoliarenko. Jos varžovė – Rusijos čempionė Natalija Diačkova – į svėrimų ceremoniją nespėjo, tačiau lietuvė DELFI jau anksčiau pasakojo, kad tai yra labai pajėgi varžovė.
Šiame turnyre organizuojama bokso kova, kurioje olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas savo antroje profesionalioje dvikovoje karjeroje susigrums su gruzinu Kacha Avetišiani. Lipdamas ant improvizuotos scenos lietuvis švytėjo ne be reikalo – čia boksininką pasitiko jo žmona Goda, neseniai prisidėjusi prie merginų palaikymo grupės „Bushido Angels“.
Baltarusis Sergejus Firsovas bus gerai žinomo „monstrų tramdytojo“ Tomo Pakutinsko varžovas. „Forma normali, pasiruošimas praėjo sklandžiai. Galvoju, rytoj nenuvilsiu savo sirgalių. Bus gera kova“, – sakė jis.

Titulinėje kovoje dėl KOK čempiono vardo susigrums Henrikas Vikšraitis ir Moldovos atstovas Vitalijus Matei. Pastarasis – gina titulą. „Visus nugalėjau savo kelyje ir tikiuosi toliau nugalėti. Sirgaliai? Savo sienos, draugai, žmonės, kurie kelia tą pačią vėliavą, kaip ir aš. Tai tikrai padeda“, – teigė H. Vikšraitis.Užlipus ant svarstyklių „Spartos Gym“ atstovo laukė nemaloni staigmena – jis netilpo į 71 kg ir pagal taisykles gavo laiko situacijai ištaisyti.Aktorinių sugebėjimų prie svarstyklių pademonstravo suomis Danielis Forsbergas, kurio varžovas bus Tomas Steponkevičius. Svečias provokavo lietuvį, tačiau šis nesureagavo. Paklaustas, kokia mėgstamiausia technika, ironiškai šyptelėjęs suomis rėžė, kad tai – „širdies technika“. Užlipęs ant svarstyklių D. Forsbergas garsiai riktelėjo.

Pagrindinėje vakaro dvikovoje susigrums Sergejus Maslobojevas Kuvalda ir britas Frazeras Weightmanas.

„Labai laukiu rytojaus, tikiuosi ir jūs. Bus labai gerai. Parodysime Anglijai lietuvišką jėgą“, – kalbėjo Kuvalda. Jo varžovas nedaugžodžiavo: „Džiaugiuosi tokia galimybe čia kovoti

Šaltinis: delfi.lt