Iššūkių nebijantis H. Vikšraitis: dar kartą įrodysiu, kad esu geresnis

„Mano reakcija? – nusijuokė KOK čempionas svorio kategorijoje iki 71 kilogramo Henrikas Vikšraitis, pabandęs prisiminti, kaip sureagavo į klubo „Titanas” kovotojo Mindaugo Narausko mestą iššūkį. – Buvo truputį juokinga”.

Liepos viduryje internete išplito vaizdo siužetas, kuriame M. Narauskas kviečia „Sparta Gym” auklėtinį susitikti ringe ir išsiaiškinti, kuris yra geresnis. Kovotojai jau yra susitikę KOK turnyro ringe. Tada pergalę vieningu teisėju sprendimu iškovojo H. Vikšraitis.

„Švenčiau užtikrintą pergalę, kadangi buvau tikslus ir pasiunčiau Mindaugą į nokdauną, – primena H. Vikšraitis. – Iššūkį priimsiu ir dar kartą visiems įrodysiu, kad esu stipresnis, greitesnis, tikslesnis, geresnis. Tačiau aš mėgstu iššūkius, todėl kiek nusivyliau. Ringe noriu susitikti su naujais, stipresniais varžovais. Noriu, kad žiūrovai pamatytų gerą šou. Tikrai nenuvertinu Mindaugo. Jis yra stiprus kovotojas, bet aš nesu linkęs kapstytis praeityje, noriu siekti daugiau. Bet jeigu organizacija ir žiūrovai mano, kad ši kova yra reikalinga, ji bus. Iš Mindaugo tikiuosi dar atkaklesnės kovos nei aną kartą”.

Kova įvyks rugsėjo 21 dieną Kaune, „Žalgirio” arenoje, „KOK World series in Kaunas” turnyro ringe.

„Ne vieną kartą teko kovoti Kaune, – prisimena H. Vikšraitis. – Žmonės mane palaikė, o aš ir šįkart pasistengsiu atsidėkoti akiai gražia ir garbinga kova”.

  1. Vikšraitis teigia, kad pagrindinis pasirengimas kovai prasidės kiek vėliau. Šiuo metu kovotojas treniruojasi pagal laisvą režimą. „Esu patyręs, žinau, ką reikia daryti ringe, stengsiuosi aplenkti traumas ir paruošti kūną kovai”, – kalbėjo H. Vikšraitis.

Po kovos dėl čempiono titulo su rumunu Vaitalie Matei buvo pasklidusios kalbos, kad H. Vikšraitis yra pasiryžęs keisti svorio kategoriją. Tuomet prieš kovą vilnietis atsikratė 16 kilogramų per pusantro mėnesio, tačiau svėrimų dieną vis vien svėrė dviem kilogramais daugiau negu leidžiama. Kova dėl čempiono titulo galėjo neįvykti. Lietuviui buvo leista per parą pabandyti atsikratyti nereikalingų kilogramų. H. Vikšraičiui pavyko tai padaryti, tačiau į ringą jis žengė išsekęs ir pavargęs.

„Stengiuosi laikytis režimo, reguliariai sportuoti ir derintis mitybą, kad reikėtų mažiau mestis svorio. O ateityje pažiūrėsime, ar keliausiu į kitą kategoriją, ar liksiu dabartinėje. Nors ir esu jaunas, bet laikui bėgant, jaučiu kaip medžiagų apykaita lėtėja ir svorį numesti darosi vis sunkiau. Žinoma, esu tėvas dukrai ir vyras žmonai, maisto išmesti negalima, todėl tenka suvalgyti man, kai merginos jo neįveikia”, – juokavo dvidešimt šešerių kovotojas.

Daugiau informacijos ir naujienų – www.bushido.lt.