1999-ŲJŲ METŲ ĮVYKIAI

Lietuvos Bušido RINGS federacijos atsiradimas

Lietuvos Bušido RINGS federacija buvo įkurta 1999 metais. Jos lyderį Donatą Simanaitį, žymų taiboksininką, laimėjusį nemažai kovų garsiausiuose pasaulio turnyruose, tarptautinės kategorijos teisėją, sukurti federaciją paskatino susitikimas su žymiu Olandijos kovotoju Chrisu Dolmanu ir Rusijos žvaigžde Volku Hanu. Šie ir pasiūlė Lietuvoje įkurti tokią organizaciją.

Pirmieji “Lietuvos Rings” federacijos surengti turnyrai vyko didžiuosiuose Lietuvos miestuose, dažniausiai – Alytuje, kuriame įsikūrusi federacijos būstinė. Šiuo metu federacijai priklauso 33 sporto klubai 17 Lietuvos miestų. Organizacija netrukus tapo tarptautinio RINGS kovotojų tinklo, kurio būstinė įsikūrusi Japonijoje, įgaliotąja atstove Baltijos šalyse.

Per trejus metus LBF surengė 30 turnyrų įvairiuose Lietuvos miestuose, pritraukė stipriausius įvairių kovos menų kovotojus. Taip pat  buvo surengti 4 tarptautiniai turnyrai, kuriuose kovojo pasaulinio lygio žvaigždės iš viso pasaulio.

Lietuviai, vadovaujami Donato Simanaičio, šventė ne vieną pergalę Japonijos, Rusijos, Olandijos ringuose. Japonus stebino lietuvių paprastumas ir veržlumas kovose. Per trumpą laiką Lietuvos kovotojai Egidijus Valavičius ir Kęstutis Smirnovas buvo priimti į  pasaulio kovotojų elito gretas. Dabar Bušido RINGS federacija – oficialioji Japonijos organizacijų RINGS, ZST, SHOOTO, PANCRASE, SHOOT BOXING, MMA THE BEST, PRIDE atstovė Baltijos šalyse.

Pasirašiusi daugybę sutarčių, LBF žengia pergalių  keliu Japonijoje, triuškindama ringuose savo priešininkus.

Lietuvis laimėjo Tuloje

1999 m. Lietuvos Bušido RINGS federacijos lyderis Egidijus Valavičius Tuloje laimėjo tarptautinį RINGS turnyrą, finale nokautavęs to meto vieną stipriausių Rusijos kovotojų Denisą Barkovą ir taip sužavėdamas Tulos publiką.

Į Lietuvą atvyko Volkas Hanas

Didelės reikšmės Lietuvos Bušido RINGS federacijai turėjo garsaus kovotojo Volko Hano apsilankymas. Kovotojas atvyko į Vilnių norėdamas aptarti bendradarbiavimo su Lietuvos Bušido RINGS federacija klausimus. Iš Dagestano kilęs 39 metų Avaras Mahometas Hanas, Japonijoje vadinamas Volku Hanu, Lietuvoje lankėsi ne pirmą kartą. Tarnaudamas sovietų armijoje jis pusmetį praleido Prienų karinėje bazėje, kurioje buvo rengiami desantininkai. Taip pat vieną kartą dalyvavo Lietuvoje vykusiose SSRS savigynos imtynių pirmenybėse. Volkas Hanas surengė seminarą Lietuvos kovotojams ir treneriams bei žadėjo organizuoti Lietuvos ir Rusijos kovotojų mačą. Susitikdamas su žurnalistais, daugiausia laiko Lietuvoje Volkas Hanas skyrė RINGS kovas transliuojančiai BTV. Komentatorius Marius Daškus su Volku Hanu BTV praleido daugiau nei pusantros valandos.

„Nustebau, kad Volkas Hanas toks inteligentiškas. Jis neieškojo žodžio kišenėje ir išsamiai atsakė į visus mano klausimus. Tikriausiai ir kiti kovotojai yra tokie kaip jis – ne siaubūnai, o aktoriai“, – prisiminė M. Daškus.

Televizijos studijoje Volkas Hanas pasakojo sulaukęs neįtikėtino populiarumo – gatvėje jį atpažindavo 49 iš 50 sutiktų žmonių. Susidomėjimą į Lietuvą atvykusia RINGS legenda pajuto ir komentatorius M. Daškus. Daug pažįstamų jam skambindavo telefonu ir klausdavo, ar tikrai Vilniuje matė Volką Haną. BTV televizija tuo metu parengė laidą „Volkas Hanas – kovotojo portretas“. Laidoje garsusis kovotojas pasakojo apie savo gyvenimą, kovas, RINGS federaciją.

2000 – ųjų m.  įvykiai – plačiau…