2000-ŲJŲ METŲ ĮVYKIAI

Pirmasis tarptautinis Bušido RINGS turnyras Lietuvoje

2000 m. spalio 24-oji – nepaprasta diena Lietuvos bei pasaulio RINGS federacijos istorijoje. Vilniaus koncertų ir sporto rūmų salėje įvyko pirmasis tarptautinis Bušido RINGS turnyras Lietuvoje. Šis turnyras buvo jau vienuoliktas Lietuvos Bušido RINGS federacijos surengtas turnyras. Turnyre kovų mėgėjai išvydo tokias garsenybes kaip Michailas Iljuchinas, Nikolajus Zujevas ir Volkas Hanas. Tiesa, pastarieji du turnyre dalyvavo kaip teisėjai, o ne kaip kovotojai. Tai dar labiau pabrėžia renginio svarbą visoje pasaulinio RINGS tinklo turnyrų panoramoje. Renginys Vilniuje sukėlė ažiotažą. Visi bilietai į 4500 vietų sporto rūmus buvo išpirkti, o varžybų dieną internete mirgėjo žinutės, kuriose buvo klausinėjama, kur būtų galima  įsigyti bilietų. Galutinis turnyro rezultatas – 3:2, Rusijos rinktinės naudai. Nors lietuviai ir nusileido Volko Hano atsivežtai Rusijos komandai, renginiu  buvo patenkinti ir žiūrovai, ir organizatoriai.

Turnyras ir jo dalyviai sulaukė Lietuvoje didelio dėmesio. Su pagrindine renginio žvaigžde Volku Hanu pietavo politikai Algirdas Brazauskas bei Vytenis Andriukaitis.  Į šį susitikimą taip pat atvyko garsūs Lietuvos imtyninkai. Buvo pasikeista nuomonėmis apie individualios kovos sporto šakų plėtrą, galimybes steigti šio sporto mokyklas, tarptautinio bendradarbiavimo, masinio sporto perspektyvas.

Volkas Hanas Rusijos sporto visuomenės vardu pasveikino buvusį Prezidentą A. Brazauską ir pakvietė jį stebėti bušido varžybų tarp Lietuvos ir Rusijos komandų.

Pirmasis Lietuvos Bušido RINGS čempionas

Parėjus šiek tiek laiko po pirmojo tarptautinio Bušido RINGS turnyro Lietuvoje, šalies RINGS federacija jau turėjo pirmąjį savo čempioną. Juo tapo 24 metų šakietis Kęstutis Smirnovas.

Lemiama kova dėl titulo vyko Klaipėdoje. Čia grūmėsi visą sezoną varžybose sėkmingiausiai dalyvavę K. Smirnovas ir marijampolietis Egidijus Valavičius.

Buvo numatyti du raundai po 5 min., bet jų neužteko. Kad paaiškėtų nugalėtojas, prireikė dviejų pratęsimų po 5 min. Jiems pasibaigus, teisėjai vieningai pripažino K. Smirnovo pergalę.

K. Smirnovas ir E. Valavičius yra Lietuvos Bušido RINGS rinktinės nariai. Jie atstovavo šaliai Vilniuje vykusiame mače su Rusija. Tada E. Valavičius iškovojo pergalę, o K. Smirnovas nusileido beveik 30 kg už jį daugiau svėrusiam varžovui.

2001 – ųjų m.  įvykiai – plačiau…