Pagarbą JAV išsikovojęs kovotojas Ignas Barysas: dabar esu alkanas ir noriu pergalių

„Kokį Igną Barysą pamatys žiūrovai? Lengvą, aštrų, greitą, patobulėjusį”, – teigia vasarą savo įgūdžius Jungtinėse Amerikos valstijose tobulinęs vienas geriausių šalies kovotojų Ignas Barysas.

Rugsėjo 21 dieną Kauno „Žalgirio” arenoje turnyro „Dream Boxing and KOK’59 World series in Kaunas” pagrindinėje vakaro kovoje klubo „Cunamis” auklėtinis surems pirštines su ukrainiečiu Andrejumi Chochlovu.

„Pamačiau, išsibandžiau ir supratau, kur dar turėčiau tobulėti. Nesijaučiu pasiekęs geriausią savo gyvenimo sportinę formą. Neskubu sakyti, kad jau dabar esu geriausia savo paties versija. Ne. Tam dar reikia laiko. Tačiau į tam tikras situacijas ringe pradėjau reaguoti kitaip, manau, tapau protingesnis”, – tik grįžęs iš JAV kalbėjo I. Barysas.

Savo įgūdžius „Jackson Wink” akademijoje tobulinęs kaunietis teigė, kad džiaugiasi galimybėmis išsibandyti save su paties aukščiausio kalibro kovotojais.

„Juk visi į Ameriką važiuoja svajodami apie karjerą. Ten suvažiuoja visi alkani ir norintys suplėšyti kitus ir taip įrodyti, kad yra verti pačių geriausių įvertinimų. Į Ameriką atvažiuoja paties aukščiausio kalibro kovotojai iš viso pasaulio. Todėl ten yra labai įdomu dirbti”, – šypsojosi I. Barysas, tikinantis, kad „Dream Boxing and KOK’59” turnyrui jaučiasi pasiruošęs ypatingai gerai.

Paklaustas, kaip pats jautėsi tarp pačių geriausių, Ignas nė kiek nesutriko. „Prisipažinsiu, jaučiausi gerai. Nesijaučiau naujokas, vidutiniokas. Taip, man teko nemažai įrodyti, – kalbėjo I. Barysas. – Tikrai tai nebuvo situacija, kai atvažiuoji į salę, iškeli du pirštus į viršų ir visi jau tau lankstosi. Ne, tyliai ir ramiai reikėjo įrodinėti savo pajėgumą. Taip, buvo tokių, kurie „išsikalinėjo”, daviau į kuprą vienam, antram, trečiam. Taip išsikovojau pagarbą. Ten nuolat reikia dirbti ir įrodinėti. Nes kiekvieną dieną noriu būti geresnis”.

„Visą vasarą dirbau, ruošiausi, todėl kitaip ir negali būti, juk tikslas – pergalė Kaune, mieste, kuriame esu gimęs ir augęs. Visi mane pažįsta – varau sukandęs dantis ir niekada nesidairau atgal, nesvarbu, ar kažką skauda, ar neišsimiegojau. Visada matau tik vieną – pergalę”, – kalbėjo kovotojas.

Sulaukęs klausimo, ką jau žino apie savo būsimą priešininką iš Ukrainos, I. Barysas atsakė savo stiliumi: „Aš nebijau kaltis su niekuo. Nesvarbu, su kuo teks atsistoti ringe. Svarbiausia, kad esu alkanas ir noriu pergalių”.

VIDEO:  https://www.youtube.com/watch?v=JXbgCjmmUlM