Vilniuje – S. Maslobojevo triumfas, įspūdingi nokautai ir be kovos likęs E. Petrauskas

Šeštadienio vakarą Vilniuje, „Siemens“ arenoje vyko „BUSHIDO HERO’S 2018 Vilnius“ turnyras, kuriame netrūko aistrų bei įspūdingų nokautų. Į ringą lipti iš viso ryžosi net 26 kovotojai, o vakaro puošmena tapo geriausio Lietuvos kovotojo Sergejaus Maslobojevo dvikova su brazilu Rafaeliu De Souza Xavieru. Lietuvis visus randus spaudė varžovą ir ne kartą atliko pavojingą smūgių seriją, tačiau brazilas laikėsi. Brazilijos atstovas net gi bandė atlikti efektingus smūgius kojomis, bet jie baigdavosi nesėkmingai. Kad ir kiek ringe ištvermingas atrodė S.Maslobojevo varžovas ir kaip gerai mokėjo sugerti smūgius bei po to dar provokuojančiai šypsotis, nugalėtojas buvo daugiau nei aiškus.

 

Po trijų raundų, teisėjų sprendimu, pergalė skirta buvo Lietuvos bušido žvaigždei. „Smagu čia laimėti, čia Lietuva, gimtinė“, – tokie ir panašūs žodžiai skriejo iš čempiono lūpų po dar vienos pergalės. Prieš finalinę dvikovą puikia pergale turnyrą papuošė bei dovanėlę sirgaliams įteikė Henrikas Vikšraitis, kuris trečiajame raunde smūgiu iš kojos nokautavo varžovą iš Graikijos Andreasą Mavropoulosą. „Man tai labai svarbu dėl šių žmonių, kurie mane palaikė Vilniuje. Noriu šioje svorio kategorijoje iškovoti diržą. Įrodyti, kad aš pajėgus kovotojas“, – ambicijų neslėpė H.Vikšraitis.

Publika taip pat labai aistringai palaikė kovotoją Mindaugą Narauską, tačiau varžovas iš Lenkijos Tomaszas Zamyslowski niekuo nenusileido. Vis tik teisėjai pradžiugino publiką po trijų raundų skirdami pergalę lietuviui. Kur kas įdomesnė kova buvo kiek anksčiau, kai įspūdingu smūgiu dešine koja savo varžovą nokautavo Igoris Osininas kartu ir atgaivindamas viso turnyro grožį po prieš tai vykusios kovos ir kovotojo iš Turkijos akibrokšto. Vitoldas Jagėlo buvo paskelbtas nugalėtoju tik dėl to, kad turkas Bayramas Yalcinas dėl neaiškių priežasčių dar pirmajame raunde atsisakė kovoti. Pirmoji turnyro dalis taip pat nebuvo nuobodi. Ji baigėsi Tomo Pakutinsko šou. Į ringą jį atlydėjo skandalingasis atlikėjas Egidijus Dragūnas, o lietuvis daug vargo neturėjo ir jau pirmajame raunde smūgiais apdovanojęs varžovą iš Ukrainos, nepaliko jam jokių vilčių.

 

Pirma netikėta naujiena turnyre tapo tai, kad susirinkę žiūrovai neišvys boksininko Evaldo Petrausko kovos. Šis kartu su Lietuvos bokso federacijos prezidentu užlipęs į ringą paaiškino sprendimą. „Labai stengiausi, ruošiausi. Gaila, kad įvyko operacija, teko operuoti ranką. Kitą kartą būsiu tvirtesnis, galingesnis ir parodysiu, kas yra boksas. Tikiuosi man leis pasitaisyti kovo mėnesį“, – ringe trumpai situaciją komentavo jis. Į Lietuvą buvo atvykę kovotojai iš Brazilijos, Lenkijos, Slovakijos, Baltarusijos, Vokietijos, Kipro, Turkijos. Turnyro kovos: 13 kova: -93 kg, KOK taisyklės, 3raundai po 3 min. Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Rafaelis De Souza Xavieras (Brazilija). Pergalė teisėjų sprendimu skirta S.Maslobojevui. Brazilijos atstovas parodė, kad nėra toks prastas varžovas, kaip daugelis galėjo pagalvoti. S.Maslobojevas atliko daug smūgių, tačiau jo varžovas juos mokėjo sugerti ir palydėdavo veiksmus šypsena. Per tris raundus nė vienas kovotojas neatsidūrė nokdaune, tačiau bene kiekvienas žiūrovas buvo įsitikinęs, kad laimės S.Maslobojevas. Abejonių nekilo ir teisėjams. Jie vienbalsiai pergalę skyrė Lietuvos atstovui.

12 kova: -71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 min. Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – Andreasas Mavropoulosas (Graikija). Pergalę pasiuntęs varžovą į nokautą iškovojo H.Vikšraitis. Tri raundus kova buvo apylygė, tačiau trečiajam raundui beveik įpusėjus, H,Vikšraitis parodė klasę. Jis įspūdingu smūgiu koja parguldė varžovą ant grindų, o šis jau nebepasikėlė.

11 kova: -71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 min. Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Tomasz Zamyslowski (Lenkija). Pergalę teisėjų sprendimu iškovojo M.Narauskas. Pirmajame raunde dominavo M.Narauskas, tačiau antrajame situacija išsilygino. Trečiajame kovotojai irgi vienas kitam niekuo nenusileido. Vis tik teisėjai įžvelgė, kad kovoje pranašesnis buvo M.Narauskas. 10 kova: -71 kg, KOK taisyklės, 3raundai po 3 min. Arvydas Gervė (Lietuva) – Erkanas Varolas (Turkija). Teisėjai nusprendė paskelbti lygiasias. A.Gervė dar pirmajame raunde spėjo varžovą pasiųsti į nokdauną, o šiam pasikėlus galėjo bagti kovą, tačiau ją pertraukė pirmojo raundo gongas. Antrajame raunde kova jau buvo apylygė, o trečiajame situacijai ženkliai nepasikeitus, teisėjai neįžvelgė nė vieno kovotojo pranašumo.

9 kova: -65 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 min. Igoris Osininas (Lietuva) – Sebastianas Samila (Lenkija). Pergalę pirmajame raunde pasiuntęs varžovą į nokautą šventė I.Osininas. Lenkas prakirto I.Osininui antakį ir jam bėgo kraujas, tačiau tai nesutrukdė švęsti įspūdingo pergalės. I.Osininas taikliu smūgiu dešine koja pirmajam raundui artėjant link pabaigos parguldė varžovą, o teisėjas skelbė kovos pabaigą.

8 kova: -75 kg, MMA Bushido taisyklės, 3 raundai po 5 min. Vitoldas Jagėlo (Lietuva) – Bayramas Yalcinas (Turkija).Po Turkijos kovotojo pasitraukimo pirmajame raunde pergalę iškovojo V.Jagėlo. Pirmajame raunde kovotojai netruko permesti kovos į parterį, tačiau teisėjui juos išskyrus, nepatenkintas turkas kovos tęsti daugiau nebesutiko. Pergalė buvo įskaityta lietuviui.

7 kova: +93 kg, MMA Bushido taisyklės, 3 raundai po 5 min. Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Igoris Kukuriziakas (Ukraina) Pirmajame raunde techininiu nokautu pergalę iškovojo T.Pakutinskas. Salė tiesiog ošė, kai T.Pakutinskas į ringą žengė lydimas atlikėjo Egidijaus Dragūno. Ko gero, tai tapo dideliu įkvėpimu kovotojui, kadangi jis jau pirmajame raunde permetė kovą į parterį ir eile smūgių apdovanojęs varžovą be vargo laimėjo.

6 kova: -71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 min.​ Jan Naus (Lietuva) – Vladimiras Konsky (Slovakija). Po trijų raundų kovos pergalę teisėjų sprendimu iškovojo Jan Naus. Abu kovotojai atidavė daug jėgų, tačiau nė vienam nepavyk pasiųsti varžovo į nokautą. Po atkaklios kovos, teisėjai nusprendė, kad stipresnis buvo Jan Naus.

5 kova: -75 kg, Muay Thai, 3 raundai po 3 min. Sigitas Gaižauskas (Lietuva) – Aleksejus Vavreniukas (Baltarusija). Antrame raunde po to, kai pasiuntė varžovą į nokautą, pergalę šventė S.Gaižauskas Pirmajame raunde kovotojai keitėsi smūgiais, tačiau nė viena didesnės žalos nepatyrė. Antrajame raunde prirėmęs varžovą prie ringo virvių, puikiu smūgiu alkūne S.Gaižauskas nokautavo A.Vavreniuką.

4 kova: -75 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 min. Raimondas Avlasevičius (Lietuva) – Mantas Stankis (Lietuva). Pergalę pirmame raunde nokautu iškovojo R.Avlasevičius. R.Avlasevičius dar pirmajame raunde paleido smūgių seriją savo varžovui bei parguldė ant ringo grindų. Teisėjui neliko nieko kita, kaip tik skelbti nokautą.

3 kova: -71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 min. Deividas Michnevičius (Lietuva) – Levanis Revazishvili (Kipras). Po trijų raundų taškais 2:1 pergalę iškovojo D.Michnevičius. Ši kova po pirmųjų atrodė kur kas rimčiau. Kovotojai iš karto keitėsi smūgiais, o pirmasis labiau nukentėjo D.Michnevičius. Jis parkrito ant ringo grindų ir teisėjas skaičiavo nokdauną. Tačiau kovotojas atsigavo ir pats sėkmingai puolė varžovą. Antrajame raunde jis taikliais smūgiais žatakvo varžovą ir sulaukė gausių aplodismentų. Trečiajame raunde jis taip pat buvo kiek aktyvesnis ir galiausiai iškovojo pergalę.

2 kova: -70 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 2 min. Mantas Pultaražinskas (Lietuva) – Damianas Majszakas (Lenkija). Pergalę po teisėjų sprendimo iškovojo M.Pultaražinskas. Abu kovotojai tiek pirmajame tiek antrajame raunde keitėsi smūgių serijomis, vyravo apylygė kova. Trečiajame jau stigo jėgų, o teisėjai galiausiai vienbalsiai nusprendė, kad stipresnis buvo M.Pultaržinskas. 1 kova: -70 kg, KOK taisyklės, 3raundai po 2 min: Laurynas Sriubiškis (Lietuva) – Gustas Dimša (Lietuva) Pergalę po 3 raundų kovos skirtingu teisėjų sprendimu iškovojo G.Dimša.

Šaltnis: lrytas.lt