„Hero’s & KOK World series 2018“ turnyre Vilniuje – nepasirodęs Petrauskas, iššūkis Maslobojevui ir kitų lietuvių dominavimas

Tradiciniame „Hero’s & KOK World series 2018“ turnyre Vilniuje įvyko 11 kovų iš 12 suplanuotų. Boksininkas Evaldas Petrauskas nepasirodė dėl lūžusios rankos, Sergejus Maslobojevas iškovojo pergalę po atkaklios kovos, o likę lietuviai sunkumų beveik neturėjo.

Geriausi Lietuvos kovotojai į “Siemens” areną susirinkusių gerbėjų nenuvylė. Tautiečiai triumfavo net 10-yje iš 11-kos įvykusių kovų.

Labiausiai pradžiugino efektyviais nokautais triumfavę Tomas Pakutinskas ir Henrikas Vikšraitis. Sunkumus įveikę po teisėjų sprendimo pergalę iškovojo Janas Nausas, Vitoldas Jagėlo ir Mindaugas Narauskas.

Vis dėlto, labiausiai lauktos dvikovos atnešė šiokio tokio nusivylimo. Boksininkas ir olimpinis prizininkas E. Petrauskas suplanuotame mače nesudalyvavo dėl prieš porą dienų patirtos rankos traumos, o paskutinėje vakaro kovoje S. Maslobojevas tik po teisėjų sprendimo įveikė brazilą Rafaelį De Souza Xavierą.

Nepaisydami sudėtingos S. Maslobojevo kovos gebrėjai pasibaigus turnyrui jį užplūdo prašydami autografų ir nuotraukų. Kubalda pramintas kovotojas atsiprašė, kad nesuteikė tokio šou, kokio sirgaliai tikėjosi, tačiau padėkojo visiems už atvykimą ir palaikymą.

„KOK World GP in Vilnius 2018“ kovų eiga:

Deividas Michnevičius – Levanis Revazishvili (Kipras)

Iki 71 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Lietuvis jau pirmajame raunde įspūdingai porą kartų pataikė varžovui iš kelio į galvą, tačiau jau netrukus krito po tikslaus kipriečio smūgio. Netrukus D. Michnevičius perėmė iniciatyvą galingais smūgiais į galvą ir jos nebepaleido – teisėjų buvo pripažintas nugalėtoju.

Raimondas Avlasevičius – Mantas Stankis

Iki 75 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Sportininkai kovą pradėjo atsargiai – nesiryžo tikslių smūgių paversti į kombinacijas. Vis dėlto, prabėgus minutei pirmajame raunde R. Avlasevičius dešiniu kabliu pataikė oponentui į kairį žandikaulį ir nokautavo M. Stankį.

Sigitas Gaižauskas – Aleksejus Vavreniukas (Baltarusija)

Iki 75 kg, Muay Thai taisyklės, 3×3 min.

Lietuvis jau pirmąją minutę buvo nublokštas ant žemės, tačiau greitai padarė porą atsispaudimų ir pakilo. Po lėtos pradžios S. Gaižauskas antrajame raunde ėmė agresyviai pulti varžovą ir galiausiai jį nokautavo fantastišku smūgiu dešine alkūne

Janas Nausas – Vladimiras Konsky (Slovakija)

Iki 71 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Nuo pat susitikimo pradžios didelę dalį oponento smūgių blokavusiam J. Nausui paskutiniajame raunde buvo prakirsta ausis. Nepaisydamas to ir pasinaudojęs aistringu žiūrovų palaikymu lietuvis triumfavo teisėju sprendimu.

Tomas Pakutinskas – Igoris Kukuriziakas (Ukraina)

MMA Bushido taisyklės, 3×5 min.

T. Pakutinskas iškart nuvertė ukrainietį ant žemės ir ėmė negailestingai talžyti varžovo galvą ir sprandą iš nugaros. Po vienos minutės teisėjas buvo priverstas nutraukti kovą ir skelbti lietuvį nugalėtoju.

Vitoldas Jagėlo – Bayramas Yalcinas (Turkija)

Iki 75 kg, MMA Bushido taisyklės, 3×5 min.

V. Jogėlo nuo pat pirmų minučių paguldė turką ant menčių ir nepaleido oponento daugiau nei 3 minutes. Kai teisėjas pakėlė sportininkus nuo žemės, B. Yalcinas ėmė ginčytis su arbitru ir atsisakė tęsti kovą. Nugalėtoju pripažintas lietuvis.

Igoris Osininas – Sebastianas Samila (Lenkija)

Iki 65 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Abu kovotojai nuo pirmųjų sekundžių aktyviai pradėjo mačą ir netrukus lietuviui buvo prakirsta akis. Nepaisant to, jau pirmajame raunde I. Osininas oponetą spaudė galingais spyriais ir smūgiais iš kelių. Būtent spyris dešine koja parklupdė lenką ir leido lietuviui triumfuoti trumpoje, tačiau veiksmo kupinoje kovoje.

Arvydas Gervė – Erkanas Varolas (Turkija)

Iki 71 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Lietuvis įpusėjus pirmajam raundui ėmė nesustodamas atakuoti varžovą kumščiais ir keliais. A. Gervės agresija neatsipirko pergale – teisėjai nusprendė, kad nė vienas sportininkas nebuvo vertas pergalės ir paskelbė lygiąsias.

Mindaugas Narauskas – Tomaszas Zamyslowskis (Lenkija)

Iki 71 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Nuo pirmojo raundo pabaigos M. Narauskas kovojo agresyviau ir perėmė iniciatyvą. Paskutiniajame raunde atrodė, kad T. Zamyslowskis perlauš kovą ir išplėš pergalę, tačiau audringo palaikymo lydimas lietuvis atsilaikė ir vienbalsiu teisėjų sprendimu ringą paliko kaip laimėtojas.

Henrikas Vikšraitis – Andreasas Mavropoulosas (Graikija)

Iki 71 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Nuo pirmųjų sekundžių abu sportininkai kovėsi atsargiai ir apylygiai. Kai atrodė, kad H. Vikšraitis kovą užbaigs lygiosiomis, paskutiniajam raundui lietuvis tiksliai dešine koja pataikė oponentui į smilkinį ir iškovojo įspūdingą pergalę.

Sergejus Maslobojevas – Rafaelis De Souza Xavieras (Brazilija)

Iki 93 kg, KOK taisyklės, 3×3 min.

Labiausiai aistruolių lauktą kovą lydėjo nusivylimas. Įprastai ankstyvu nokautu gerbėjus pradžiuginantis S. Maslobojevas turėjo nemažai bėdų su brazilu. Nors lietuvis buvo agresyvesnis, tačiau nesugebėjo iki kovos pabaigos nukauti R. De Souza Xaviero. Nepaisant netikėtų sunkumų, lietuvis teisėjų sprendimu iškovojo pergalę ir buvo pasitiktas audringomis ovacijomis.