Įspūdingą pergalę iškovojęs S.Maslobojevas: „Mes atėjome čia sportuoti, o ne laužyti ir žaloti vienas kitą“

Vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas šeštadienio vakarą dar kartą pradžiugino kovos menų sirgalius. Specialiais marškinėliais pagerbdamas kovo mėnesio pradžioje nusižudžiusį 49-erių muzikos legendą, grupės „Prodigy“ žvaigždė Keithą Flintą, S.Maslobojevas ringe užtruko mažiau nei du raundus ir iš pradžių į nokdauną pasiuntęs Anglijos aukštaūgį Fraserį Weightmaną, netrukus galinga smūgių serija jį „išjungė“ ir iškovojo įtikinamą pergalę.

Po kovos S.Maslobojevas kalbėjo apie vėlyvą startą bei dėl to vangoką pirmąjį raundą, atskleidė ringe buvusią taktiką bei prakalbo apie kovotojų sveikatą.

„Buvo labai ilgas laukimas. Šį kartą mano dalis prasidėjo vėliau, o mano pačio kova – dar vėliau nei įprastai, nes buvo mergaičių pasirodymas ir panašiai. Labai viskas užsitempė, išėjau atsipalaidavęs, tonusą praradęs, tačiau gavau „pliauską“ ir viskas praėjo. Per pertrauką treneris priminė mano darbą, pradėjau jį dirbti, o rezultatas tada tapo akivaizdus“, – kalbėjo S.Maslobojevas.

– Kas pasikeitė, kad įvyko lūžis kovoje?

– Mano nusiteikimas, aš nustojau stovėti vietoje, pradėjau daryti tai, ką planavau – eiti į priekį ir smūgiuoti. Reikėjo jį ištampyti, jis stengėsi spausti ir eiti viena kryptimi, jam labai nepatogu, kai varžovas juda į šonus. Jis tada išsiblaško, atsidaro langas ir tada perduodame jam linkėjimus iš Lietuvos.

– Sakėte vakar, kad varžovas tiesmukas, nors šiandien taip neatrodė. Ar gali būti, kad jis prisibijojo?

– Ta pradžia buvo tokia, kad buvau išsitabalavęs. Apšyli – pailsi, prasitampai – pailsi, raumenys minkšti.. Sunkus startas, tačiau susiėmiau ir antras raundas ėjo pagal planą.

– Pirmame raunde keletą stiprokų smūgių prasileidote, ar taip tik pasirodė?

– Žemiau juostos? Ten, tai jo, o kitur – ne. Buvo vienas praslydęs trumpas smūgis, tačiau nebuvo jis toks, kad reikėtų bijoti. Jeigu būtų labiau į smakrą – tai taip, tačiau tam ir dirbi, kad šito išvengti.

– Apie ką po kovos kalbėjote su varžovu?

– Kiekvieną kartą, kai pasiunti varžovą į nokautą, ar jį sutraumuoji – to nenori. Mes atėjome čia sportuoti, o ne laužyti ir žaloti vienas kitą. Jaučiuosi dėl to negerai, tačiau susitarėme, kad ateityje tikrai dar susimatysime. Pasakiau, kad gerbiu Angliją ir noriu jam padovanoti savo maikutę, padarytą pagerbti legendinį Didžiosios Britanijos atlikėję iš „Prodigy“ grupės.

– Nemanote, kad reikėjo stabdyti kovą jau po pirmojo nokdauno? Varžovas atrodė gerokai svyruojantis…

– Dažniausiai būna taip, kad jeigu sustabdo – publika būna labai nepatenkinta ir lieka klaustukai. Man geriau, kad sustabdo – dėl žmogaus sveikatos. Nes vėl sakau: mes netraumuojame vienas kitą, nežalojame, o sportuojame. Visgi praleisti į galvą nėra taip skauda, kaip praleisti smūgį į kepenis – į jas smūgiai būna daug skaudesni. Apskritai, tai nemanau, kad reikėjo tada nutraukti kovą, nes jis maždaug pastovėjo, nors ir tabalavosi. Jis norėjo tęsti, jo kampas taip pat jo atsiklausė, ar jis nori tęsti ir tai buvo jų sprendimas.

 

Šaltinis. Sportas.lt