Nauja istorija – „Siemens“ arenoje kova dėl Baltijos šalių graplingo čempiono vardo

Kasparui Strazdui vos aštuoniolika, todėl koviniame pasaulyje jo vardas dar nėra taip gerai žinomas, kaip nusipelniusių kovotojų.

Vis tik, prieš pusantro mėnesio šio amato meistrus Baltijos šalių graplingo žaidynėse nugalėjęs ir čempionu tapęs kovos menų centro „Smauglys“ auklėtinis specialistus privertė apie naująją žvaigždę kalbėti žymiai pagarbiau. Be to, K.Strazdui buvo įteiktas vardinis kelialapis į gegužės 3 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje įvyksiančią profesionalų dvikovą dėl absoliutaus Baltijos šalių graplingo čempiono vardo.

Lietuvio varžovas – reitingo lyderis Pavelas Bereza iš Rusijos. „Be abejo, tai – įvykis. Tiek Kasparo, tiek federacijos.

Sportininkas turės pirmą galimybę gyvenime kovoti prieš tūkstantinę publiką, savo ruožtu, federacijai tai puiki reklama“, – apie būsimą kovą sakė Lietuvos graplingo federacijos (LGF) prezidentas Adrijus Kupstas.

„Tai yra istorinis momentas. Labai tikimės, kad ši kova Kasparui Strazdui leis dar labiau suaugti kaip sportininkui. Juokauju, kad dalyvavimas tokiame renginyje būtinas (šypsosi), bet jei rimtai – tiek ši kova, tiek visas turnyras bus tikrai labai aukšto lygio, todėl tikrai rekomenduoju apsilankyti“, – kalbėjo Lietuvos bušido federacijos (LBF) prezidentas Donatas Simanaitis.

Priminsime, kad LGF ir LBF prieš metus pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Abiejų organizacijų vadovai ne kartą minėjo, kad labai svarbu, jog ši sutartis turėtų ir realią prasmę.

Gegužės 3 dieną įvyksiančiame „MMA Bushido“ renginyje bus surengta net 15 kovų. Jose bus galima išvysti ir daugiau graplingo turnyruose kovojančių sportininkų – Ernestą Varankevičių ar Ernestą Kareckaitę. Taip pat ir bušido superžvaigžes – Tomą Pakutinską, Igorį Osininą bei Sergejų Maslobojevą.

Šaltinis: 15min.lt