Jubiliejiniame KOK bušido turnyre Vilniuje – Japonijos kovų organizacijos „dovanėlė“

„Bušido kovoms jau 20 metų – tad šįkart tai bus išskirtinis renginys. Vien tik ir dėl to, kad į Lietuvą japonų „Shooto“ organizacija atsiuntė „dovaną“: vieną rimčiausių kovotojų Sugawara Kazumasą“, – tikino Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Šeštadienį sostinėje vyks tradicinis bušido „KOK Hero‘s Series 2019 In Vilnius“ turnyras.

„Tas dvidešimtmetis lėmė tai, kad kovos bus visiškai kitokios. Jei paklaustumėte, ar verta buvo ką nors keisti bušido judėjime per tuos metus, pasakyčiau, kad nieko nekeisčiau. Ir vėl prisiminsime, kad ringe galima kovoti poromis – šeštadienį bus ir tokia atgaivinta akistata“, – kalbėjo D.Simanaitis. MMA dvikovoje du prieš du susikirs jaunų lietuvių Naglio Kanišausko ir Eriko Golubovskio bei ukrainiečių Bogdano Kotlovianovo ir Maksimo Sorokos keliai.

Šeštadienį „Siemens“ arenoje iš viso įvyks net 15 kovų – 12 pagrindinių ir 3 atidarymo dvikovos. Viena įdomiausių akistatų vyks tarp Vitoldo Jogėlos ir Japonijos kovotojo Sugiwaros Kazumasa.

„S. Kazumasa yra stipriausios visų laikų Japonijos organizacijos „Shooto“ sportininkas, todėl mums yra didelė garbė, kad tokio lygio organizacija atsiunčia savo rinktinės atstovą, – kalbėjo D. Simanaitis. – Šios organizacijos kovotojai dominuoja stipriausiuose mišriųjų kovos menų turnyruose – „Rizin“, „Bellator“, UFC, „One FC“.

„Shooto“ organizacijos prezidentas Kazuhiro Sakamoto, pristatydamas kovotoją, taip pat perdavė savo linkėjimus Lietuvai: „Norime pasveikinti Lietuvos bušido federaciją dvidešimtojo jubiliejaus proga, todėl siunčiame savo rinktinės kovotoją, kuris savo kovingumu papuoš jubiliejinį „Hero’s & KOK“ turnyrą“.

Turnyre bus galima išvysti ir boksininką bei Londono žaidinių prizininką Evaldą Petrauską, žinomus KOK kovotojus Henriką Vikšraitį, Igorį Osininą, Mindaugą Narauską ir kitus. Taip pat svorio kategorijoje iki 70 kg titulinėje kovoje grumsis lietuvis Ervinas Fokinas ir italas Alessio Leoni – nugalėtojas bus apjuostas čempiono diržu.

„Atvykau į Vilnių revanšo ir iš šio miesto išvažiuosiu nugalėtoju“, – per svėrimus „Siemens“ arenoje kalbėjo Italijos kovotojas. „Pasirengęs ringe susigrumti dėl titulo ir šita klouną įveiksiu“, – ramiai atkirto E.Fokinas.

Turnyre dalyvaus kovotojai iš Lietuvos, Italijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Vokietijos, Lenkijos, Ukrainos, Kipro, Japonijos, Suomijos ir Turkijos. Tiesa, turnyre nebus pajėgiausių Lietuvos sunkiasvorių – Sergejaus Maslobojevo ir Tomo Pakutinsko.

Šaltinis: https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2019/11/15/news/jubiliejiniame-kok-busido-turnyre-vilniuje-japonijos-kovu-organizacijos-dovanele–12579570/?fbclid=IwAR2kP8acAR3yuE1kcOBtkNzIQfzhhI6jAu5mf7wCZCKSAAP4WLCnaZic3cY