„King of Kings“ kovos Vilniuje: dužę italo pažadai, lūžusi japono nosis ir „imperatoriaus“ Rimkenzo šou

Be Sergejaus Maslobojevo ir Tomo Pakutinsko, bet su Henriku Vikšraičiu, Evaldu Petrausku, Julija Stoliarenko ir kitais žinomais Lietuvos kovotojais. Šeštadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje karaliavo „KOK’80 World series 2019 & MMA Bushido Hero’s“ turnyras.

Žiūrovus ant kojų pakėlusi žaibiška Ervino Fokino pergalė, ko gero teatrališkiausias istorijoje Rimkenzo išėjimas į ringą, nepriekaištingas Naglis Kanišauskas ir lietuvių dominavimas „du prieš du“ kovoje, skaudus „Instagram“ žvaigždės Arnoldo Misiūno krytis iš ringo ir kraujas, kurį upeliais liejo japonų kovotojas.

Tai buvo įstabus efektingų kovų ir audringų emocijų vakaras, kuriame žibėjo sportininkai iš Lietuvos, Japonijos, Vokietijos, Lenkijos, Kipro, Italijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Ukrainos, Gruzijos, Turkijos ir Suomijos.

MMA Bushido turnyrai šiemet mini 20 metų jubiliejų. Prieš prasidedant kovoms arenos ekranuose priminti įspūdingiausi epizodai, video sveikinimus siuntė kovos menų atstovai iš viso pasaulio. Buvo prisiminti išskirtiniai Remigijaus Morkevičiaus žygiai Japonijoje.

Sveikinimo kalbą sakiusį Seimo narį Artūrą Skardžių publika nušvilpė, o Kęstutį Smirnovą, kuris pats yra svarbi Lietuvos bušido istorijos dalis, pasveikino plojimas.

Atidarymo kovos: (laimėtojas paryškintas) Laurynas Vaičius (Lietuva)

– Deividas Daividavičius (Lietuva) Iki 70 kg, MMA/ZST taisyklės Danas Antanavičius (Lietuva)

– Vilius Kaminskas (Lietuva) Iki 65 kg, KOK taisyklės Lukas Banevičius (Lietuva)

– Laurynas Sriubiškis (Lietuva) Iki 73 kg, KOK taisyklės

„KOK’80 Hero‘s Series 2019 In Vilnius“ kovos:

 

Herkus Lukošiūnas (Lietuva) – Andriejus Savčukas (Ukraina) Iki 77 kg,

MMA taisyklės H.Lukošiūnui tai buvo tik trečioji kova karjeroje pagal MMA taisykles. „Eisiu medžioti“,

– prieš turnyrą kalbėjo kovotojas, jau pirmajame raunde pasiekęs efektingą pergalę. Kantriai kovą pradėjęs H.Lukošiūnas išlaukė momento, galingai koja smūgiavo į korpusą ir puolė parteryje pribaigti pakirstą varžovą. Arbitras akimirksniu sustabdė smūgių krušą ir paskelbė nokautą.

Naglis Kanišauskas/Erikas Golubovskis (Lietuva) –

Bogdanas Kotlovianovas/Maksimas Soroka (Ukraina) Iki 85 kg, MMA taisyklės

Ši neįprasto formato kova tapo tikru N.Kanišausko benefisu. E.Golubovskis vargino varžovus, N.Kanišauskas juos pribaiginėjo.

Pirmieji į ringo vidurį žengė E.Golubovskis ir B.Kotlovianovas. Lietuvis atliko pavojingą smūgį ranka apsisukdamas – žiūrovai sureagavo audringai, bet varžovas smūgio jėgos išvengė.

Persikėlus į parterį B.Kotlovianovas paspruko iš E.Golubovskio gniaužtų, ir abu sportininkai paprašė keitimo. N.Kanišauskas netruko ir skausmingu veiksmu eliminavo M.Soroką. E.Golubovskis toliau gniuždė B.Kotlovianovą parteryje, bet ukrainietis atsilaikė.

Pilnomis jėgomis grįžęs N.Kanišauskas sustabdė išvargusio B.Kotlovianovo bandymą kovą permesti į parterį, stovėsenoje užlauždamas ukrainiečio sprandą. Kova truko 6 min. ir 10 sek.

Arnoldas Misiūnas (Lietuva) – Ivanas Cybulskis (Ukraina) Iki 85 kg, MMA taisyklės

Po pirmųjų kovos minučių žiūrovai neįvertino kovotojų pastangų. „Neįdomu!“, – pasigirdo šūksniai, taip pat švilpimas. Sportininkai tarsi išgirdo ir kova į antrą raundą nepersikėlė. Ukrainietis prie pat ringo virvių užsmaugė Lietuvos „Instagram“ žvaigždę, turinčią beveik 35 tūkst. sekėjų, ir pelnė pergalę.

Triumfuodamas I.Cibulskis išstūmė iš ringo A.Misiūną ir čia kilo žiežirbos – lietuvis neišlaikė ir smogė pergalingai ranką į viršų kėlusiam varžovui. A.Misiūnas, kuris žinojo ukrainiečio pajėgumą parteryje ir tam ruošėsi, atrodė ypač nusivylęs tokia baigtimi.

Dovydas Rimkus (Lietuva) – Hubertas Dylewski (Lenkija) Iki 69 kg, KOK taisyklės

Iš D.Rimkaus kažko tokio buvo galima laukti – į ringą šis kovotojas žengė ypač teatrališkai ir pati išėjimo ceremonija gerokai užtruko, kol kovotojas su pagalbininkais neatliko mini spektaklio. Rimkenzo į ringą buvo palydėtas it Romos imperatorius – nešikai jį įnešė ant sosto.

Sušukuotas ringo mergaitės ir pavaišintas vynuoge. Pasirodymas sukaustė žiūrovų dėmesį, šypsojosi ir varžovo ringe laukęs H.Dylewskis.

Vis dėlto ringe „imperatoriui“ savo pranašumą įrodinėti sekėsi sunkiai – lenkas pirmoje kovos pusėje smūgiavo ir tiksliau, ir galingiau, ne kartą priversdamas per tribūnas nuvilnyti atodūsiams.

D.Rimkus stengėsi perimti iniciatyvą ir teisėjus įtikino – jie skyrė pergalę lietuviui. Dževadas Poturakas (Bosnija ir Hercegovina) – Kirillas Bulleris (Vokietija) Virš 95 kg, KOK taisyklės Vokietis negalėjo tęsti kovos dėl pirmajame raunde patirtos traumos, tad pergalė atiteko Dž.Poturakui.

rvinas Fokinas (Lietuva) – Allesio Leoni (Italija) Iki 70 kg, MMA taisyklės

Italo pažadai priversti lietuvį „skaudžiai sumokėti“ už 2018-ųjų pavasarį patirtą pralaimėjimą dužo it pigus porcelianas. Įspūdingą vikrumą pademonstravęs E.Fokinas sukaustė A.Leoni parteryje ir atlikęs smaugimo veiksmą išplėšė pergalę.

Publika tiesiog šėlo, o italas ilgokai klūpėjo ant ringo grindų, tarsi negalėdamas patikėti, kas įvyko. „Buvo sunku ruoštis šiai kovai. Bet šiandien man pavyko. Ačiū“, – po kovos dėkojo E.Fokinas, kuriam atiteko MMA Bushido čempiono diržas.

„KOK ’80 World GP 2019 in Vilnius“ kovos:

Evaldas Petrauskas (Lietuva) – Andrejus Boryšpolecas (Ukraina) Iki 68 kg,

boksas Nė vienam boksininkui nepavyko pasiekti nokdauno. Po kovos, kuriai prireikė visų trijų raundų, pergalę teisėjai skyrė E.Petrauskui.

Igoros Osininas (Lietuva) – Levanas Revazišvilis (Kipras) Iki 65 kg,

KOK taisyklės Iki antro raundo pabaigos likus pusei minutės prie ringo virvių prispaustas I.Osininas neatlaikė L.Revazišvili smūgių krušos ir krito į nokdauną. Trečiame raunde lietuvis privalėjo būti žymiai energingesnis, ir toks buvo, nors stigo tikslumo.

Teisėjai skyrė pergalę I.Osininui. Abejotina pergalė, bet. „Labai stiprus priešininkas. Judėsim toliau ir skinsim pergales“, – po kovos kalbėjo I.Osininas, kuris netrukus ringe nuotaikingai flirtavo su speciaiai į ringą iškviestu suomiu Pok Bill. Vasarį jie susikaus titulinėje kovoje.

Julija Stoliarenko (Lietuva) – Mariam Tatunašvili (Gruzija) Iki 62 kg, MMA taisyklės

J.Stoliarenko turėjo kautis su ukrainiete Darija Regil, tačiau varžovė buvo pakeista. Gruzinė M.Tatunašvili neturėjo jokių argumentų ringe. Lietuvos džiu-džitsu meistrei prireikė vos 20 sekundžių, kad atliktų rankos laužimą ir pagriebtų pergalę. D.Simanaitis po kovos tikino, kad rasti Julijai lygiavertę varžovę tapo itin sunku. „Visoms Europos kovotojoms jau rankas išlaužė, visos jau bijo su ja kovoti“, – kalbėjo LBF vadovas.

Vitoldas Jagėlo (Lietuva) – Sugawara Kazumasa (Japonija) Iki 77 kg,

MMA taisyklės Energinga ir atvira kova buvo sustabdyta antrajame raunde, kai iš S.Kazumasos nosies pasruvo kraujas. Nosį japonui sulaužusiam V.Jogėlo įskaityta pergalė techniniu nokautu.

„Tai rimčiausia kova, kokią esu turėjęs. Pats pajėgiausias varžovas. O kuo sunkesnė kova, tuo saldesnė pergalė. Ruošiausi pilniems trims raundams. Nebuvo plano laimėti anksčiau laiko, nes žinojau, kad varžovas labai stiprus“, – po kovos sakė V.Jogėla.

Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Niko Korentaus (Suomija) Iki 71 kg,

KOK taisyklės M.Narauskas prajuokino ir ringo teisėją, ir varžovo sekundantus, ir žiūrovus pirmajame raunde netikėtai iškrisdamas iš ringo. Vis dėlto kova buvo rimta. Suomis kėlė pavojų ir kelių smūgiais, ir rankų mostais. Teisėjų sprendimas: lygiosios.

Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – Abdullahas Kaplanas (Turkija) Iki 71 kg,

KOK taisyklės Vienas kito vertų varžovų dvikova. Be jaunatviško blaškymosi, su daugybe akcentuotų, paruoštų smūgių. Turkijos kikbokso čempionas buvo mažiau atidus gynyboje ir dažniau atsitraukdavo atgal. Darbinė, bet pelnyta H.Vikšraičio pergalė teisėjų sprendimu.