Įvertinimas: J.Stoliarenko debiutas „Invicta FC“ – kova dėl čempionės titulo

Geriausios Lietuvos mišriųjų kovos menų atstovės Julijos Stoliarenko debiutas „Invicta FC“ bus paženklintas kova dėl čempionės titulo svorio kategorijoje iki 61 kilogramo. Kovo 6 dieną Kanzase, „Phoenix Series 3“ turnyro narve, lietuvė susikaus su kylančia organizacijos žvaigžde Lisa Verzosa (buvusi Spangler, – aut.past.).

„Phoenix Series“ – tai organizacijos sugalvotas turnyro modelis, kuriame dėl laimėtojos titulo kaunasi aštuonios merginos atkrintamųjų varžybų principu. „Fighter House/Roger Gracie Academy Kaunas“ treneris Donatas Uktveris portalui sportas.lt teigė, kad pasirašant sutartį su „Invicta FC“, buvo tikėtasi, kad J.Stoliarenko debiutas įvyks būtent šio formato turnyre.

„Tačiau jie organizuoja turnyrą, bet pagrindinė renginio vakaro kova – dėl svorio kategorijos iki 61 kg laisvo čempionės diržo, kurioje kausis Julija su L.Verzosa“, – patvirtino D.Uktveris.

Amerikietė L.Verzosa jau yra iškovojusi 12 pergalių iš eilės, o „Invicta FC“ debiutavo 2018-ųjų gegužę. Tuomet teisėjų sprendimu įveikė amerikietę Sarah Kleczką, vėliau sekė pergalės prieš Kelly Clayton, Shanną Young, Kathariną Lehner ir Kerri Kennenson. Lietuvės būsimos varžovės karjeroje – vienas pralaimėjimas. Prieš penkerius metus mėgėjų turnyre „Rumble at the Roseland 79“ amerikietė pralaimėjo Kalai Schwartz.

24-rių L.Verzosa pasaulio pajėgiausių svorio kategorijos iki 61 kg kovotojų sąraše užima 23 pozicija. 26-erių J.Stoliarenko šiame sąraše rikiuojasi 32-a. „Amerikietė yra kylanti organizacijos žvaigždė, nušlavusi kitas pretendentes, todėl puikiai suprantama, kad J.Stoliarenko yra puikiausias variantas, – sakė D.Uktveris. – Žinojome, kad „Invicta FC“ debiutas vyks kovo mėnesį, todėl nuolat palaikėme gerą sportinę formą. Nujautėme, kad su L.Verzosa galime susitikti narve, bet nesitikėjome, kad tai įvyks jau debiutinėje kovoje. Ši kovotoja jau buvo po mūsų padidinamuoju stiklu“.

D.Uktveris pabrėžė, kad nieko specialiai keisti pasirengimo metu dabar neteks. „Nes mes rengėmės labai panašiai priešininkei. Prisipažinsiu, kad L.Verzosa ir buvo mūsų „modelis“ rengiantis debiutui, kadangi būtent ši kovotoja buvo matomiausia „Invicta FC“ organizacijoje, – sakė treneris. – Anksčiau ar vėliau būtų tekę su ja susitikti. Atvirai? Visos yra nugalimos, tačiau prieš visas galima ir pralaimėti. Gal tai ir nėra labai įspūdinga kovotoja, dėl technikos nematau problemų, vienintelis nerimą keliantis dalykas – ilgas skrydis į Ameriką ir laikas adaptacijai“. Po trumpos pauzės D.Uktveris nusijuokė: „Julija vėl būtų pirmoji… Jei pavyktų iškovoti titulą“.

2018-aisiais J.Stoliarenko tapo pirmąja Lietuvoje gimusia ir besitreniravusia kovotoja, kuri žengė po UFC vėliava – tuomet ji buvo atrinkta dalyvauti organizacijos realybės šou „The Ultimate Fighter: Heavy Hitters“. Tačiau pasirašyti sutarties su UFC tada nepavyko. „O dabar džiaugiamės mums suteikta galimybę. Negalvojame apie tai, kas bus, jei bus. Koncentruojamės į pasirengimą, – perspėjo D.Uktveris. – Sulaukėme iššūkio, todėl dabar turime susitvarkyti su užduotimis. O paskui? Būtų gerai laimėti… Pirmoji lietuvė, tapusi „Invicta FC“ čempione? Būtų gražu, bet neskubėkime. Pirmiausia reikia laimėti – šį tą reikia nuveikti. Kol kas bijome stipriai svajoti“.

Treneris prisipažino, kad jaudulio yra. „Tačiau per tiek laiko mes jau išsitreniravome – turime jau nemažai patirties. Vis mažiau jaučiame psichologinį spaudimą – J.Stoliarenko nemažai jo jau yra gavusi anksčiau. O dabar jau nesame naujokai“. Priminsime, kad J.Stoliarenko per pastaruosius trejus metus tapo Europos braziliško džiudžitsu čempione, iškovojo pasaulio „Lethwei“ (Birmos bokso – aut.past.) čempionės titulą, tapo mišriųjų kovos menių organizacijos „Celtic Gladiator“ čempione, bei iškovojo šešias pergales iš eilės didžiausiuose Baltijos šalyse „KOK“ turnyruose.

Šaltinis: https://www.sportas.lt/naujiena/291570/ivertinimas-j-stoliarenko-debiutas-invicta-fc-kova-del-cempiones-titulo?fbclid=IwAR3aVfr9LX_dLLUgLnia5v-LO1hKhFkdG7KU9LQdkc2Ge0jDNT35M_uKccE