Bušido grįžta su trenksmu – Vilniuje driokstels 15 kovų ir E. Petrausko bokso mūšis dėl titulo

Po beveik septynių mėnesių pertraukos į didžiąsias arenas sugrįžta dvikovinių sporto šakų atstovai. „Atėjo laikas nebijoti. Per karantiną mūsų organizacija atšaukė devynis turnyrus – dabar grįžtame“, – tikino Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Pastaroji federacija po rimtų svarstymų vis dėlto nutarė sostinės „Siemens“ arenoje rugsėjo 26-ąją surengti „KOK Classic 3/Dream boxing“ turnyrą, per kurį įvyks ir dvi titulinės kovos. Iš viso numatyta surengti net 15 KOK bei MMA akistatų ringe ir tris bokso mačus.

Viename iš jų dėl Baltijos šalių čempiono titulo svorio kategorijoje iki 65 kg su Estijos bokso profesionalu kovos Londono žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas.

Jei jam pasisektų įveiki būsimą varžovą, D.Simanaičio teigimu, visų šalies sporto gerbėjų laukia nemenkas netikėtumas: gruodį jis susigrumtų dėl pasaulio čempiono diržo.

Dalį išlaidų prisiims sau

Tai bus pirmasis kartas, kai į „Siemens“ areną sugrįš renginys po kovo mėnesio, kai buvo atšaukti visi įmanomi renginiai. Arenos vadovas Andrius Žiauberis patikino, kad šis turnyras tapo gera proga atsikratyti baimių ir imtis rengti įvairius renginius.

Tiesa, jis pripažino, jog dažniausiai „Siemens“ arenoje vykstantys KOK turnyrai turėjo 5 tūkst. žiūrovų formatą, o šįkart teks dėl pandemijos sumažinti parduodamų bilietų skaičių iki pusantro tūkstančio.

„Neturėjome nei pavasarį, nei vasarą nė vieno viešo renginio. Šis dvikovinis turnyras bus pirmasis, – tikino „Siemens“ vadovas.

– Panika mūsų akyse baigėsi ir mes jau prisitaikome prie visų galimų realijų: šiai dienai pirmąją kovą mes laimėjome, mes grįžtame, tačiau turime prisitaikyti.

Kaip teigiama pasaulinės sveikatos organizacijos pranešimuose, kuo didesnė arena, tuo sunkiau apsikrėsti virusu, nes didelėse erdvėse yra daugiau galimybių laikytis privalomos socialinės distancijos. Anksčiau KOK varžybos vyko 5 tūkst. sirgalių formatu, o dabar planuojame įleisti tik 1,5 tūkst. žiūrovų. Skirstysime srautus, kad jie kuo mažiau susitiktų. Kaip ir priklauso, renginį aptarnaus ir didesnis arenos darbuotojų skaičius, bus privalomos kaukės. Bet žinoma, daug kas priklauso ir nuo žiūrovų sąmoningumo“.

A.Žiauberis teigė, kad renginio išlaidos dėl privalomų apsaugų nuo koronaviruso pandemijos išaugs ne šimtais, o tūkstančiais eurų, bet „Siemens“ nežada tą naštą užkrauti tik organizatoriams.

„Puikiai suprantame, ką reiškia organizuoti turnyrą, ką reiškia pasikviesti dalyvius. Todėl dalį išlaidų, susijusių su varžybų rengimu ir žiūrovų saugumu mes užsikrauname patys sau, nes suprantame, kad jau panikai laikas baigėsi. Taip, tai bus ne šimtas eurų, o gal tūkstančiai, bet reikia nebijoti“, – sakė A.Žiauberis.

Kovos sugrįžta Europos arenas Apie rugsėjo 26-ąją vyksiančio turnyro peripetijas kalbėjęs bušido vadovas D.Simanaitis aiškino, kad varžybos bus surengtos trimis etapais.

„Numatoma, kad vyks 15 KOK ir MMA kovų, o dar viena dalis – 3 bokso akistatos. Į Lietuvą atvažiuos kovotojai iš Vokietijos, Norvegijos, Estijos ir Latvijos. Jie privalės atlikti testus likus trims paroms iki turnyro pradžios“, – aiškino bušido vadovas.

Vasarą Lietuvos bušido organizacija surengė du turnyrus.

„Sugrįžtame kovoti. Birželio 26-ąją įvyko pirmasis turnyras be žiūrovų, po to buvo varžybos Kauno „Oazėje“ su sirgaliais.

Galiausiai nutarėme rizikuoti Vilniuje – rizikuoti savo finansais, savo idėjomis“, – aiškino D.Simanaitis. Jis patikino, kad labiausiai laukia boksininko Evaldo Petrausko šešių raundų akistatos su profesionaliu Estijos boksininku Semionu Kamaninu – boksininkai grumsis dėl Baltijos šalių čempiono vardo svorio kategorijoje iki 65 kg.

„Jei pavyks E.Petrauskui laimėti, jo laukia titulinė 12 raundų kova dėl pasaulio čempiono vardo Vilniuje“, – intrigą sukūrė D.Simanaitis.

Ne ką prastesnė turėtų būti bokso kova tarp dviejų lietuvių, tačiau vienas iš jų atstovauja Norvegijai ir yra čempionas.

„Vytautas Balsys susigrums su Norvegijoje sportuoti pradėjusiu iš mūsų šalies kilusiu Mindaugu Gedminu“ – pasakojo renginio inciatorius.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad dar vienoje titulinėje akistatoje KOK kovoje svorio kategorijoje iki 71 kg susikaus Osvaldas Fedorovičius ir Žygimantas Ramaška.

D.Simanaičio teigimu, rugsėjo 26-osios varžybos taps lyg savotiškas kitų varžybų šaukliu.

„Turėjome dėl pandemijos atšaukti net 9 turnyrus. Bet dabar jau rengiamasi kovoms Taline, Sarajeve, Hamburge. Be kitą ko, kitas turnyras Lietuvoje numatytas lapkričio 14 dieną, kai surengsime atidėtas kovo mėnesio varžybas toje pačioje „Siemens“ arenoje“, – teigė D.Simanaitis.

Eidamas į ringą nedainuos Londono olimpiados bronzos medalio savininkas 28-erių E.Petrauskas savo profesionalo karjeroje jau turi pergalę, todėl dar vienas bandymas jam nebus labai didelė naujiena.

„Ar sugebėsiu išlaikyti šešių raundų kovą? Tai jau turėjau vienoje lygoje ir 8 raundų mūšį“, – sakė olimpinis prizininkas.

Jis taip pat papasakojo, kuo skiriasi mėgėjų ir profesionalus sportas.

„Rudens sezonas prasidėjo darbingai – ruošiuosi savo antrajai profesionaliai kovai. Mačiau, ką reikia tobulinti po pirmosios, ji bus visiškai kita. Parodysiu gerą kovą ir padarysiu savo gerus smūgius. Boksininkų profesionalų ir mėgėjų darbas ringe skiriasi. Pastarųjų dvikovose turėjai taip tris rangus kovoti, kad tesėjai nutartų, jog tu buvai labiau agresyvesnis. Smūgiai buvo ne viskas… O profesionaliame bokse reikia labiau gintis, siekti atlikti gerą smūgį. Sakysime, profesionaliame sporte labiau saugai save ir galvoji apie gerą kontrataką“, – pasakojo E.Petrauskas.

Boksininkas yra pakviestas dalyvauti ir vienoje televizijos laidoje, kur bando savo muzikinius gabumus – dainuoja.

Paklaustas, ar jis neplanuoja prieš eidamas rugsėjo 26-ąją dieną į ringą padainuoti kokią nors dainą, jis juokdamasis atsakė: „Gal ne šį kartą, bet gal kada ir reikės pabandyti tai padaryti“.

Šaltinis: https://www.lrytas.lt/sportas/startai/2020/09/08/news/busido-grizta-su-trenksmu-vilniuje-driokstels-15-kovu-ir-e-petrausko-bokso-musis-del-titulo-16258262/?fbclid=IwAR0U_UPVJZ6UuywBVL2iKyrEdlntj0oPDnG4-f7zUuUFgMNxMN5BWO1Hma4