Kovinio sporto gerbėjų laukimas baigėsi: šeštadienio turnyro Vilniuje apžvalga

Rugsėjo 26-ąją didysis sportas grįžta į „Siemens“ areną – čia vyks „KOK Classic 3/Dream Boxing“ turnyras, kuriame žiūrovų dėmesio laukia skirtingų kovinio sporto šakų kovos, dvi iš jų bus titulinės.

Dėl „Dream Boxing“ Baltijos šalių bokso čempiono titulo svorio kategorijoje iki 66 kg varžysis Evaldas Petrauskas. Jis pirštines surems su Estijos čempionu Semjonu Kamaninu.

Žiūrovai turės progą išvysti dar dvi kovas, kuriose į ringą žengs Lietuvos atstovai – Vytautas Balsys ir Algirdas Baniulis. V. Balsys ringe kausis su lietuvių kilmės Norvegijai atstovaujančiu boksininku Mindaugu Gediminu. Ši kova vyks pagal mėgėjų taisykles svorio kategorijoje iki 75 kg.

Pasaulio kariškių sporto žaidynių čempionas A. Baniulis svorio kategorijoje virš 91 kg susirems su latviu Reiniu Porozovu. Ši kova vyks pagal profesionalų bokso taisykles.

Taip pat kovinio sporto gerbėjai pamatys titulinę kovą dėl bušido MMA čempiono diržo svorio kategorijoje iki 71 kg – joje kovos lietuviai Žygimantas Ramaška ir Osvaldas Feodorovičius.

Pagal KOK kikbokso taisykles kovojančius išvysime Matą Pultaražinską, Dovydą Rimkų ir kitus pajėgius Lietuvos sportininkus.

E. Petrausko galimybė kovoti dėl pasaulio čempiono titulo

Šeštadienį į ringą eisiantis E. Petrauskas kovos dėl „Dream Boxing“ Baltijos šalių čempiono titulo, tačiau tai nėra didžiausias įmanomas pasiekimas – pergalė, LBF prezidento Donato Simanaičio teigimu, suteiktų Evaldui galimybę kovoti ir dėl pasaulio čempiono diržo. Taigi ši kova bus intriguojanti dėl stilistinio varžovų atitikimo ir dėl to, kas pastatyta ant kortos.

Ringe E. Petrauskas susidurs su S. Kamaninu. Daugkartinis Estijos čempionas profesionalų bokse debiutavo praeitais metais ir vienbalsiu teisėjų sprendimu nugalėjo Latvijos atstovą.

Estas yra stipriai aukštesnis už E. Petrauską – 173 cm ir 163 cm atitinkamai, tačiau tuo, matyt, ir baigiasi jo pranašumų sąrašas.

28-erių E. Petrauskas turi daugiau patirties už 19-metį estą, geba stipriau smūgiuoti ir, akivaizdu, geriau tvarkysis su įtampa namų ringe.

„Tikrasis“ Lietuvos mėgėjų bokso finalas

2019 metais vykusiose Europos žaidynėse pergalę prieš V. Balsį vienbalsiu teisėjų sprendimu šventė M. Gediminas. Iš Lietuvos kilęs, bet Norvegijai atstovaujantis boksininkas toje kovoje mėgavosi absoliučiu savo pranašumu ir, nors V. Balsys ringe demonstravo stiprią valią bei kovinę dvasią, to nepakako. Trečiame raunde nuovargis ir varžovo smūgis privertė teisėją skaičiuoti nokdauną.

Nuo pastarojo jų susirėmimo praėjo metai. Per tą laiką abu kovotojai dalyvavo aukšto lygio varžybose, įgavo patirties, taisė klaidas.

Tačiau aiškiai išlieka vienas svarbus šios kovos veiksnys – V. Balsio sunkumai kovojant su aukštesniais ar ilgesnes rankas turinčiais varžovais. Nors ūgio skirtumas tarp M. Gedimino ir V. Balsio ir nėra toks akivaizdus – 188 cm ir 184 cm atitinkamai, – per pastarąją dvikovą M. Gediminas žymiai patogiau kontroliavo distanciją ir sugebėjo išlaikyti V. Balsį toliau nuo savęs.

Jeigu karantino metu V. Balsys sugebėjo pakoreguoti šį techninį aspektą, tuomet kovos eiga gali būti kitokia iš esmės, nes sportinės motyvacijos abiem boksininkams niekada netrūko.

Lietuviška kova dėl bušido MMA diržo

Svorio kategorijoje iki 71 kg dėl bušido MMA diržo „Siemens“ arenoje susidurs du Lietuvos atstovai – Žygimantas Ramaška ir Osvaldas Fedorovičius. Duodami interviu kovotojai sakė, kad gerbia oponento kovinius sugebėjimus ir nuosekliai, tikslingai rengiasi kovai.

Pasižiūrėjus į abiejų sportininkų kovų rezultatus išryškėja vienas esminis dalykas: O. Feodorovičius iš pastarųjų keturių savo kovų tris pralaimėjo parteryje varžovui atlikus smaugimo arba laužimo veiksmus, o Ž. Ramaška dvi pergales pasiekė būtent šiais būdais.

Taigi, Ž. Ramaška gali bandyti šią kovą perkelti į parterį, o tuomet pamatysime, ką yra paruošęs O. Feodorovičius.

Į ringą grįžta ir kikbokso žvaigždės

Turnyre daugiausia kovų vyks pagal KOK kikbokso taisykles, taigi čia bus ir daugiausia lietuvių kovotojų. Iš labiau pasižymėjusių sportininkų galima paminėti Matą Pultaražinską ir Dovydą Rimkų.

Abu kovotojai, kurių ir tarpusavio dvikovos laukia kikbokso gerbėjai, kovos su Lenkijos atstovais. Lietuviai laikomi šių kovų favoritais, tad ypatingų sensacijų laukti neverta.

Aišku, D. Rimkus, žinomas kaip Rimkenzo, žada įspūdingą reginį jam einant į ringą, – tai visuomet verta pamatyti.

Šaltinis: https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10/1239415/kovinio-sporto-gerbeju-laukimas-baigesi-sestadienio-turnyro-vilniuje-apzvalga