Kovinis sportas grįžo į Vilnių: Žygimantas Ramaška tapo MMA bushido pasaulio čempionu

Šeštadienį didysis sportas grįžta į „Siemens“ areną – čia vyksta „KOK Classic 3/Dream Boxing“ turnyras, kuriame žiūrovų dėmesio laukia skirtingų kovinio sporto šakų kovos. Pirmąją vakaro dalį pergale užbaigė Žygimantas Ramaška, iškovojęs MMA bushido pasaulio čempiono titulą.

Pirmoji titulinė vakaro kova dėl bushido MMA čempiono titulo svorio kategorijoje iki 71 kg baigėsi vos prasidėjusi. Varžovo klaida pasinaudojęs Žygimantas Ramaška staigiu smaugimo veiksmu užklupo nepasiruošusį Osvaldą Feodorovičių ir privertė teisėją sustabdyti kovą.

Po kovos Ž. Ramaška neslėpė savo džiaugsmo: „Esu labai laimingas iškovojęs šį titulą ir manau, kad tai man yra tik pradžia. Mažiau šou – daugiau kovų!“

Po kovos LRT.lt portalo pakalbintas Ž. Ramaška teigė, kad šią kovą ir diržą skiria mamai.

„Aiškaus kovos plano neturėjau, visada mėgstu daugiau parodyti darbo ir mažiau pasirodymo, šou“, – teigė Ž. Ramaška.

Pergalė smaugimo veiksmu, kurį atliko Ž. Ramaška, nėra pirmoji šio kovotojo karjeroje. Paklaustas ar mano, kad tai yra stipriausia jo, kaip kovotojo, sąvybė, Ž. Ramaška teigė, kad jis jaučiasi esąs universalus kovotojas, galintis kovoti ir stovėsenoje ir parteryje.

„Galbūt tai yra mano „delikatesas“ pabaigti kovas parteryje, tačiau bet kada kovą galiu pabaigti ir stovėsenoje. Tą demonstravau praeityje ir stengiuosi tai parodyti ir tolimesnėse savo kovose“.

Kovų eigą ir rezultatus nuo 19 valandos kviečiame sekti kartu su portalu LRT.lt, apie kovas tiesiai iš arenos pasakos joje esantis LRT.lt žurnalistas Martynas Nesavas.

Pagrindinės vakaro kovos:

Mehdi Henkari (Vokietija) – Vitas Karosas, pergalė taškais 3:0. Antroji vakaro dalis prasidėjo kova pagal KOK taisykles svorio kategorijoje iki 67 kilogramų. Nuo pat pirmųjų sekundžių kovą agresyviai pradėjęs V. Karosas keletą kartų stipriai sužeidė varžovą, kuris buvo ties nokdauno riba, tai susirinkę žiūrovai palydėjo garsiu palaikymu.

Antrajame raunde M. Henkari vis dar atrodė sukrėstas, tačiau ir V. Karosas sumažino kovos tempą, tad kova tapo lygesnė. Trečiajame raunde M. Henkari demonstravo savo smūgius kojomis, V. Karosas daugiausiai smūgiavo rankomis ir abu kovotojai, nors ir akivaizdžiai pavargę, keitėsi smūgiais iki paskutinės sekundės. Pergalę teisėjų sprendimu taškais 3:0 iškovojo V. Karosas.

Dominykas Dirkštys, pergalė taškais 3:0 – Linas Andrijauskas Dieną prieš kovą apsižodžiavę du Lietuvos atstovai į ringą lipo kovai pagal KOK taisykles. Kovotojai pirmajame raunde atrodė apylygiai, D. Dirkštys stengėsi išnaudoti savo turimą ilgesnių kojų pranašumą, o L. Andrijauskas pats inicijavo kontaktą.

Antrajame raunde kova vystėsi panašiai, tačiau D. Dirkštys buvo kiek taiklesnis ir tikslesnis, ypač smūgiuodamas kojomis. Trečiajame raunde iniciatyvą ringe perėmė D. Dirkštys – jis aplenkdavo varžovą, taip pat žymiai geriau atrodė ir vidutinėje distancijoje. Po kovos į viršų ranką kėlęs D. Dirkštys vienbalsiu teisėjų sprendimu laimėjo šią dvikovą.

Lukaszas Leczyckis – Matas Pultaražinskas, lygiosios. Į ringą žengiantį Matą „Automatą“ Pultaražinską itin aktyviai palaikė Siemens arenoje susirinkę žiūrovai. Kova prasidėjo lėtai, abu kovotojai keitėsi pavieniais smūgiais, tačiau M. Pultaražinskas sugebėjo sumušti keletą taiklių šoninių smūgių ranka kontratakuodamas L. Leczyckį.

Antrąjį raundą abu sportininkai kovėsi atsargiai, daugiau smūgiavo pavieniais smūgiais, teisėjui dažnai teko skirti kovotojus klinče. Paskutiniame raunde suaktyvėjo abu kovotojai, po M. Pultaražinsko smūgio lenko veidą papuošė melynė. Kovą teisėjai įvertino kaip lygiąsias. Po kovos M. Pultaražinskas išsidavė, kad dabar leis sau pašvęsti ir tuomet pradės ruoštis lapkritį įvyksiančiam jo ir Dovydo Rimkaus susitikimui.

Filipas Rzondekas (Lenkija) – Dovydas Rimkus, pergalė taškais 3:0. Įspūdingą šou lipdamas į ringą surengė Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus, kuris į ringą žengė šokio žingsneliu kartu su gyvai atliekančiais atlikėjais ir palaikomas šiandien pergalę jau iškovojusio Vito Karoso. Kovą D. Rimkus pradėjo lėtai, tačiau atakavo taikliai ir išlaukdavo progų atakoms kurti, o pirmojo raundo pabaigoje jau atrodė, kad po tikslaus lietuvio smūgio F. Rzondekas atsidurs ant ringo grindų.

Antrajame raunde D. Rimkus ir toliau buvo aktyvesnis, keletą kartų bandė atlikti aukštą smūgį keliu iš šuolio. Susitikimo pabaigoje abu kovotojai buvo žymiai aktyvesni, F. Rzondekui pavyko pataikyti stiprius smūgius pasitinkant lietuvį, tačiau D. Rimkus smūgiais rankomis ir keliais toliau kontroliavo kovos eigą. Pergalę vienbalsiu teisėjų sprendimu pasiekė D. Rimkus.

Po kovos akis į akį susitikę D. Rimkus ir M. Pultaražinskas, kurie ringe susitiks lapkričio mėnesį, palinkėjo vienas kitam sėkmės pasiruošime, o arenoje susirinkę žiūrovai jų pokalbį lydėjo garsiais aplodismentais.

Mindaugas Gedminas – Vytautas Balsys, lygiosios. Pirmąja šio vakaro bokso kova tapo senų priešininkų akistata pagal mėgėjų bokso taisykles svorio kategorijoje iki 75 kilogramų. M. Gedminas kovą pradėjo smūgiais iš toli, ringe buvo aktyvesnis, o V. Balsys daugiau laiko praleido prie ringo virvių ir bandydamas kontratakuoti iš vidutinės ar artimos distancijos. Antrajame raunde, nepaisant kelių sėkmingų V. Balsio atakų, geriau atrodė Norvegijos atstovas, kuris beveik visą laiką neužleido ringo centro kontrolės.

Trečiajame raunde suaktyvėjo abu kovotojai, keitėsi smūgiais ringo centre ir lydimi garsių žiūrovų šauksmų nesumažino kovos tempo iki pat raundo pabaigą skelbiančio gongo. Teisėjai nusprendė, kad kova baigėsi lygiosiomis.

Reinis Porozovas (Latvija) – Algirdas Baniulis, pergalė taškais 4:0. Kartu su gyvai atliekančiu OG Version į ringą žengęs Algirdas Baniulis pratęsė bokso dalį turnyre. Aukštesnis A. Baniulis iškart pradėjo naudotis savo ilgesnių rankų pranašumu ir atakavo R. Porozovą iš tolimesnės distancijos, kol pastarasis ieškojo būdų kaip sumažinti distanciją iki lietuvio. Antrajame raunde vyko tolygi abiejų boksininkų kova, A. Baniulis stengėsi ir toliau smūgiuoti iš tolimesnės distancijos, o R. Porozovo smūgiai vis dažniau pasiekdavo tikslą, ypač tada kai jie būdavo nutaikyti į lietuvio korpusą.

Trečiajame raunde aktyvesnis buvo A. Baniulis, kuris surengė keletą tikslių atakų tiesiais smūgiais. Ketvirtojo raundo pradžioje, po skausmingo susidūrimo galvomis, R. Porozovui buvo prakirstas antakis, likusiajame raunde savo pranašumą ir toliau demonstravo lietuvis. Teisėjai nusprendė, jog pergalę taškais 4:0 iškovojo A. Baniulis.

Įvadinės vakaro kovos:

Tauras Čiuplys – Danyla Matiukovas, lygiosios. Vakaro kovos prasidėjo kova pagal ZST MMA taisykles svorio kategorijoje iki 75 kg. T. Čiuplys aktyviai pradėjo kovą spyriais į kojas ir rankomis atakavo varžovo galvą. Įpusėjus pirmajam raundui T. Čiuplys perkėlė kovą į parterį, ten neilgai kontroliavęs viršutinę poziciją ją perleido D. Matiukovui, kuris ją ir išlaikė iki raundo pabaigos.

Antrasis raundas prasidėjo taikliomis T. Čiuplio atakomis, bet jas atlaikęs D. Matiukovas ir vėl perkėlė kovą į parterį, ilgą laiką kontroliavo viršutinę poziciją, bandė atlikti laužimo veiksmus. Raundo pabaigoje iš pasyvios D. Matiukovo kontrolės išsilaisvinęs T. Čiuplys bandė surengti paskutinę ataką, tačiau ją nutraukė kovos pabaigą skelbiantis gongas. Teisėjų sprendimas – lygiosios.

Danas Antanavičius – Airidas Mikalauskas, lygiosios. Antroje vakaro kovoje pagal KOK taisykles svorio kategorijoje iki 62 kg susitiko kovotojai iš Lietuvos. Nuo pirmųjų sekundžių kovotojai puolė vienas kitą, atlikdami daug smūgių kojomis, tačiau pirmajame raunde nei vienas kovotojas nesugebėjo pademonstruoti akivaizdaus pranašumo ringe.

Antrasis raundas taip pat prasidėjo aktyviai – D. Antanavičius taikliau atakavo kojomis, o A. Mikalauskas geriau išnaudojo smūgius rankomis. Nuo antrojo raundo vidurio A. Mikalauskas pradėjo vis labiau spausti varžovą prie ringo virvių ir surengė keletą itin efektingų atakų.

Trečiąjį raundą agresyviai pradėjo A. Mikalauskas galingais smūgiais atakuodamas D. Antanavičiaus galvą, pastarasis bandė atsakyti spyriais į kojas. Kovotojai nemažino tempo iki pat kovos pabaigos ir aktyvūs išliko iki pat paskutinių sekundžių. Kova taip pat pasibaigė lygiosiomis, dėl to laimingesnis atrodė A. Mikalauskas.

Rytis Kveselys – Deividas Daividavičius, lygiosios. Kovoje pagal ZST MMA taisykles svorio kategorijoje iki 75 kg pirštines surėmė du Lietuvos atstovai. R. Kveselys nuo pirmųjų sekundžių bandė išnaudoti savo ūgio pranašumą ir atakavo varžovą galingais smūgiais iš toli. Galinga smūgių kombinacija kovos kontrolę pabandė perimti D. Daividavičius, tačiau R. Kveselys atliko vertimo veiksmą. Po nelegalaus R. Kveselio smūgio žemiau juostos, D. Daividavičius pradėjo ataką spyriu iš kojos į varžovo korpusą, R. Kveselys atrodė sukrėstas ir D. Daividavičius perkėlė kovą į parterį, bandė smaugimo veiksmu užbaigti kovą, bet jo varžovui pavyko išsilaisvinti.

Antroji kovos pusė prasidėjo R. Kveselio smūgiais, tačiau jau greitai D. Daividavičius atliko vertimo veiksmą. Parteryje ilgai viršutinės pozicijos D. Daividavičiui išlaikyti nepavyko, R. Kveselys pervertė varžovą po savimi ir didžiąją likusio raundo dalį praleido arba atlikdamas smūgius iš viršutinės pozicijos, arba stovėsenoje atakuodamas varžovą iš distancijos. Pasibaigus kovai abu sportininkai kėlė rankas į viršų ir tikėjosi pergalės, bet ir trečioji vakaro kova baigėsi lygiosiomis.

Egidijus Labanauskas – Lukas Banevičius, pergalė taškais 2:1 Kova prasidėjo pavieniais varžovų smūgiais, aktyvia žvalgyba. Įpusėjus raundui aktyvesnis atrodė L. Banevičius, kuris taikliai atakavo varžovą smūgių kombinacijomis ir inicijuodavo kontaktą.

Antrajame raunde ir toliau aktyvesnis ir taiklesnis buvo L. Banevičius, klinče pradėjęs smūgiuoti į varžovo korpusą keliais ir bandydamas išvarginti oponentą. Trečiajame raunde E. Labanauskas pabandė susigrąžinti kovos kontrolę, daugiau puolė priešininką, L. Banevičius atrodė pavargęs. Abu kovotojai keitėsi smūgiais iki pat gongo ir tuo džiugino susirinkusius žiūrovus. Pirmąją vakaro pergalę taškais 2:1 pasiekė Lukas Banevičius.

Erikas Golubovskis, pergalė smaugimo veiksmu – Vladislavas Stefanovičius Penktoji vakaro kova vyko pagal ZST MMA taisykles svorio kategorijoje iki 85 kg. Pirmasis raundas prasidėjo lėta ir pasyvia kovotojų žvalgyba. Nuo raundo vidurio po kelis vertimo veiksmus atliko abu kovotojai ir pirmasis raundas baigėsi pasyvia V. Stefanovičiaus viršutinės pozicijos kontrole parteryje.

Antrąją kovos dalį aktyviai pradėjo E. Golubovskis smūgiuodamas rankomis ir kojomis. Antrojo raundo viduryje E. Golubovskis perkėlė veiksmą į parterį ir užėmė viršutinę poziciją. Ištisą minutę pozicijos nepraradęs E. Golubovskis varžovui išsilaisvinus vėl kovą sugrąžino į parterį ir atliko galingą smaugimo veiksmą kojomis, po kurio varžovas nusprendė nebetęsti kovos.

Alehas Moshinas (Lenkija) – Dovydas Levickis, lygiosios. Pirmasis tarptautinis vakaro susitikimas įvyko pagal KOK taisykles svorio kategorijoje iki 60 kilogramų. Pirmajame raunde smūgiais keitėsi abu kovotojai, pabaigoje taiklesnis atrodė Lenkijos atstovas A. Moshinas.

Aukštą kovos tempą sportininkai išlaikė ir antrajame raunde, didžiąją laiko dalį ringo centrą kontroliavo ir atakas taip pat pradėdavo A. Moshinas. Paskutinis kovos raundas parodė itin didelį kovos tempą ir labai lygų pasirodymą. Teisėjai nusprendė, jog ši kova baigėsi lygiosiomis.

Arminas Riedelis (Vokietija), pergalė taškais 2:1 – Samuelis Sorochovas. Septintoje vakaro kovoje pagal KOK taisykles susitiko Vokietijos atstovas Arminas Riedelis ir kovotojas iš Lietuvos Samuelis Sorochovas. Kovą pradėjęs lėtai, iniciatyvą perėmė A. Riedelis, kuris buvo taiklesnis smūgiuodamas kojomis, aktyvesnis vokietis buvo ir artimoje distancijoje.

Antrajame raunde varžovui atsipalaiduoti neleido ir pats S. Sorochovas pradėjęs žymiai aktyviau kovoti kontratakose. Kovos pabaigoje pavargę atrodė abu kovotojai, tačiau iki pat raundo pabaigos išlaikęs aukštą tempą geriau atrodė S. Sorochovas. Deja, kovos pabaigoje pademonstruoto ryžto lietuviui nepakako ir pergalę teisėjų sprendimu šventė A. Riedelis.

Hubertas Dylewskis (Lenkija), pergalė 3:0 taškais – Aurimas Krukauskas Gausiomis žiūrovų ovacijomis pasitiktas A. Krukauskas kovą pradėjo taikliomis rankų ir kojų smūgių kombinacijomis ir savo varžovui neleido ramiai jaustis ringe. Nors ir antrajame raunde A. Krukauskas atliko kelis efektingus smūgius ranka sukantis, trečiajame A. Krukauskas atrodė išsekęs.

Tuo pasinaudojęs Lenkijos atstovas visą paskutinę kovos minutę stipriais smūgiais išlaikė A. Krukauską prie ringo virvių. Teisėjų sprendimas – pergalę taškais pasiekė Hubertas Dylewskis.

Žygimantas Ramaška, pergalė smaugimo veiksmu – Osvaldas Feodorovičius Pirmoji vakaro dalis baigėsi dviejų lietuvių tituline kova dėl MMA bushido pasaulio čempiono diržo svorio kategorijoje iki 71 kg. Kovą ryžtingai pradėjo abu kovotojai, tačiau staigiai kovą į parterį perkėlęs Ž. Ramaška smaugimo veiksmu įveikė savo oponentą ir iškovojo MMA bushido pasaulio čempiono titulą.

LRT.lt primena, kad dėl „Dream Boxing“ Baltijos šalių bokso čempiono titulo svorio kategorijoje iki 66 kg varžysis Evaldas Petrauskas. Jis pirštines surems su Estijos čempionu Semjonu Kamaninu.

Žiūrovai turės progą išvysti dar dvi kovas, kuriose į ringą žengs Lietuvos atstovai – Vytautas Balsys ir Algirdas Baniulis. V. Balsys ringe kausis su lietuvių kilmės Norvegijai atstovaujančiu boksininku Mindaugu Gediminu. Ši kova vyks pagal mėgėjų taisykles svorio kategorijoje iki 75 kg.

Tarptautinis bušido turnyras finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės

Šaltinis: https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10/1240755/kovinis-sportas-grizo-i-vilniu-zygimantas-ramaska-tapo-mma-bushido-pasaulio-cempionu