Tai įvyks: Ž.Ramaška ir V.Jagėlo susikaus dėl čempiono diržo

„Tam buvau pasirengęs po kovos su Osvaldu Fedorovičiumi, tačiau Vitoldui Jagėlo prireikė laiko, – nusišypsojo „MMA Bushido“ čempionas svorio kategorijoje iki 71 kilogramo Žygimantas Ramaška, ketinantis spalio mėnesį apsijuosti dar vieną čempiono diržą.

Spalio 2 dieną „KOK’84 World series“ turnyro ringe Ukmergės dziudo klubo auklėtinis dėl svorio kategorijos iki 77 kilogramų čempiono diržo susikaus su vilniečiu Vitoldu Jagėlo.

„Jau turiu vieną čempiono diržą lengvesnėje svorio kategorijoje, dabar atiteko garbė apginti bendraklubio Mindaugo Veržbicko iškovotą diržą“, – sportas.lt sakė Ž.Ramaška.

M.Veržbickas „MMA Bushido“ čempiono diržą iškovojo 2016-aisiais, vėliau kovėsi kitose tarptautinėse organizacijoje, o dabartinės sutarties su ACA sąlygos draudžia kovoti kitų turnyrų ringuose ar narvuose. Todėl buvo sutarta, kad naujasis čempionas paaiškės po V.Jagėlo ir Ž.Ramaškos dvikovos.

Apie šią kovą sportas.lt jau buvo užsiminęs prieš V.Jagėlo kovą su ukrainiečiu Volodymyru Hynzhu. Po sunkios pergalės „Rings“ klubo kovotojas patyrė traumą – lūžo ausis, todėl negalėjo mėnesį treniruotis. Į kovos narvą V.Jagėlo sugrįžo liepos mėnesį – „Hexagon MMA“ turnyre svorio kategorijoje iki 78,5 kilogramo lietuvis susitiko su buvusiu „Cage Warriors“ čempionu 35-erių metų prancūzu Karlu Amoussou. Dėl nelegalaus veiksmo V.Jagėlo buvo diskvalifikuotas.

Tuščiažodžiauti nemėgstantis Ž.Ramaška, sulaukęs klausimo, ką mano apie V.Jagėlo pasirodymus, ilgai nemąstė.

„Sunku kažką pasakyti: sportuoja, dalyvauja. Viskas gerai, – sakė Ž.Ramaška. – O man pačiam puikiai sekasi ruoštis kovai. Viskas vyksta pilnu pajėgumu“.

V.Jagėlo teigė jau seniai norėjęs kovoti dėl čempiono diržo. „Tačiau organizacija laukė, kol paaugsiu kaip kovotojas, pasisemsiu daugiau patirties. Karjeros pradžioje tegalvojau, kaip kaupti patirtį, – sakė jis. – Dabar turėsiu savo šansą. Kai Ž.Ramaška iškovojo čempiono diržą, įveikęs mano bendraklubį O.Fedorovičių, pats treneriui pasakiau, kad noriu ringe susitikti su juo. Gaila, kad Osvaldo kova su Ž.Ramaška greitai baigėsi“.

Priminsime, kad Ž.Ramaška 2020-ųjų rugsėjį įveikė O.Fedorovičių vos per 1 minutę ir 13 sekundžių.

„Žinau, kad Ž.Ramaška ir kovoje su manimi norės viską baigti greitai. Į kovą eis „užsitaisęs“, – sakė V.Jagėlo. – Tačiau tikiu, kad galiu jam neleisti to padaryti, galiu viską pratęsti iki trečio raundo. Pirmajame visada žvalgausi, leidžiu priešininkui parodyti save, o antrame ir trečiame raunde aš darau savo darbą, kadangi esu tam pasirengęs. Ž.Ramaškos kova su Osvaldu? Pirmajame raunde su Žygimantu reikia būti atsargiu. Tikiu, jei viskas būtų nusikėlę į antrą raundą, Žygimantas nebūtų taip prigavęs Osvaldo. Patikėkite, šiaip Osvaldą pagauti ir prismaugti nėra lengva net treniruotėse. Jis slidus, lankstus, greitas ir nuolat sukasi kaip žaltys“.

Tik seni archyvai gali išduoti, kad tai nebus pirmasis V.Jagėlo ir Ž.Ramaškos susitikimas ringe.

„Tai buvo labai seniai… Oi, seniai. Man tada buvo gal šešiolika, – sakė 26-ų kovotojas. – Tiesą pasakius, aš to niekada nebuvau prisiminęs, kol pats Ž.Ramaška man nemetė iššūkio. Draugai pradėjo man siuntinėti „screenshot’us“, priminė, kad jau esame kovoję Tauragėje organizuotame turnyre. Pats nustebau, dar gyniausi, kad nesu kovojęs su juo. Tik vėliau pasitikrinau savo užrašus – tiesa. Prisiminiau, kad tada Ž.Ramaškai sekundavo Teodoras Aukštuolis. Pamenu, kad laimėjau pirmajame raunde smaugimo veiksmu. Bet mes buvome vaikai… Nemanau, kad reikėtų tuometinius mus lyginti su dabartiniais“.

Bendraudamas su sportas.lt V.Jagėlo pasidalijo mintimis ir apie paskutinę savo kovą ir garsiai nuskambėjusią diskvalifikaciją.

„Gal man reikėjo susilaikyti – nesmogti atgal. Tiesiog nelabai gerai pasijaučiau, kai jis man smogė į krūtinę, norėjau atsakyti. Užvirė viskas viduje. Dabar galiu pasakyti, kad viskas sudėta į patirties stalčiuką. Žinojau, kad galiu laimėti tą kovą. Pirmajame raunde neprasileidau daug smūgių, nors priešininkas buvo nusiteikęs viską greitai baigti. Mačiau, kad jis prarado daug jėgų. Tikiu, kad priešininkas galėjo tęsti kovą po visos suirutės, tačiau girdėjau, kaip jo „kampas“ rėkė, kad nesikeltų. Juk matėsi, kad kėlėsi, o vėliau vėl prigulė… Gal jis norėjo gauti kokį apdovanojimą už vaidybą. Gal ir gavo, – apie kovą su K.Amoussou ir jos baigtį kalbėjo V.Jagėlo. – Gal sulaukė ir pasiūlymų filmuotis filmuose“.

Šaltinis: Tai įvyks: Ž.Ramaška ir V.Jagėlo susikaus dėl čempiono diržo | Sportas.lt