Ž.Ramaška sieks tapti kovinio sporto istorijos dalimi

„MMA Bushido” čempionas svorio kategorijoje iki 71 kilogramo Žygimantas Ramaška pasirengęs tapti didžia Lietuvos ir Europos kovinio sporto istorijos dalimi: spalio 2 dieną „KOK’84 World series” ringe jis susikaus dėl antrojo čempiono diržo su vilniečiu Vitoldu Jagėlo svorio kategorijoje iki 77 kilogramų.

Vilniaus „Avia Solutions Group” arenoje vyksiančiame turnyre Ž.Ramaška turė galimybę tapti pirmuoju du „MMA Bushido” čempiono diržus turinčiu kovotoju.

„Jau turiu vieną čempiono diržą lengvesnėje svorio kategorijoje, dabar atiteko garbė apginti bendraklubio Mindaugo Veržbicko iškovotą diržą”, – sakė Ukmergės dziudo klubo auklėtinis.Ž.Ramaška 2020-ųjų rugsėjį kovoje dėl -71 kg čempiono diržo ilgai neužtruko: įveikė „Rings” klubo kovotoją Osvaldą Fedorovičių vos per 1 minutę ir 13 sekundžių.

Apie kovą tarp Ž.Ramaškos ir V.Jagėlo buvo kalbama dar prieš vilniečio susitikimą ringe su ukrainiečiu Volodymyru Hynzhu. Kovą vilnietis laimėjo, tačiau patyrė traumą ir negalėjo mėnesį sportuoti. Į narvą V.Jagėlo sugrįžo liepos mėnesį – „Hexagon MMA” turnyre svorio kategorijoje iki 78,5 kilogramo lietuvis susitiko su buvusiu „Cage Warriors” čempionu 35-erių metų prancūzu Karlu Amoussou.

Dėl nelegalaus veiksmo V.Jagėlo buvo diskvalifikuotas. Šį teisėjų sprendimą Lietuvos bušido federacija apskundė Prancūzijos MMA komisijai.Pats Ž.Ramaška apie būsimą kovą ir jau laukiantį varžovą kalbėjo nedaug.

„Sunku kažką pasakyti: sportuoja, dalyvauja. Viskas gerai, – sakė Ž.Ramaška. – O man pačiam puikiai sekasi ruoštis kovai. Viskas vyksta pilnu pajėgumu”.

V.Jagėlo neslėpė, kad žino, ko gali tikėtis iš priešininko. „Žinau, kad Ž.Ramaška ir kovoje su manimi norės viską baigti greitai. Į kovą eis „užsitaisęs”, – sakė V.Jagėlo. – Tačiau tikiu, kad galiu jam neleisti to padaryti, galiu viską pratęsti iki trečio raundo.

Pirmajame visada žvalgausi, leidžiu priešininkui parodyti save, o antrame ir trečiame raunde aš darau savo darbą, kadangi esu tam pasirengęs.

Ž.Ramaškos kova su Osvaldu? Pirmajame raunde su Žygimantu reikia būti atsargiu. Tikiu, jei viskas būtų nusikėlę į antrą raundą, Žygimantas nebūtų taip prigavęs Osvaldo. Patikėkite, šiaip Osvaldą pagauti ir prismaugti nėra lengva net treniruotėse.

Jis slidus, lankstus, greitas ir nuolat sukasi kaip žaltys”.Norime priminti kad KOK’84 turnyras turėjęs įvykti  2020-ųjų kovo 14 dieną, buvo  atkeltas dėl LR vyriausybės paskelbto karantino ir ribojimų. Žiūrovai, įsigiję bilietus 2020-ųjų kovo 14 dienai, juos galės panaudoti spalio 2 dieną.


FOTO: LBF