Su Estijos kikbokso žvaigžde ringe susitiksiantis M.Narauskas: „Laukia pasimatymas su kietu biču“

„Žinau, kad laukia kova su kietu vaikinuku“, – nusišypsojo KOK lengvo svorio (-71 kg) čempionas Mindaugas Narauskas (18-4-5), kuris gegužės 7 dieną Taline surems pirštines su Estijos kovinio sporto žvaigžde Ottu Remmeru (27-0-11).

Estas jau yra kovojęs su lietuviais – pralaimėjimo piliulę turėjo nuryti Arvydas Gervė ir Martynas Jasiūnas.

„Bus, ką veikti su juo“, – nusišypsojo pasirengimą Talino „Tondibara“ ledo arenoje vyksiančiam KOK’100 turnyrui jau pradėjęs 24-ų M.Narauskas.

O.Remmeris praėjusią savaitę lipo į „The League“ turnyro ringą, kuriame susitiko su patyrusiu kroatu Teo Mikeličiumi. Estas dominavo ringe ir kelis kartus pasiuntė kroatą į nokdauną. Po trijų raundų kovos teisėjai vieningu sprendimu paskelbė apie O.Remmerio pergalę.

M.Narauskas paskutinį kartą ringe kovėsi prieš mėnesį – kovo 19 dieną jis dalyvavo KOK svorio kategorijos iki 73 kilogramų „Grand Prix“. Pusfinalyje „Titano“ auklėtinis susitiko su tuo pačiu T.Mikeličiumi, kurį nokautavo pirmajame raunde. Tačiau finale M.Narauskas teisėjų sprendimu pralaimėjo Hubertui Dylewskiui.

„Pasirengimui laiko nebus daug, bet esu puikiai nusiteikęs, – sportas.lt sakė M.Narauskas. – Iki turnyro padirbėsime su treneriu Vaidu Valančiumi ir viskas bus OK. Turiu už ką atsikeršyti ringe estui – už Arvydą, už Martyną. Sunku pasakyti, kaip atrodys kova. Viskas priklausys, kokią taktiką pasirinks priešininkas. Jei bandys primesti aukštą tempą, aš atsakysiu tuo pačiu. Jei jis norės „įsivažiuoti“, galime ir taip. Viskas bus nuspręsta pirmajame raunde. Jei pirmajame raunde dirbsiu stipriai, tikiuosi, trečio raundo jau nebus, nes kažkas gali kristi“.

Prabilęs apie emocijas, kurios užlieja kiekvieną kartą prisiminus, jog yra KOK čempionas, M.Narauskas nusijuokė.

„Visi mano čempiono diržai sudėti ant trofėjų lentynos – visada smagu į juos pasižiūrėti. Du diržus jau turėjau, trečio visada trūko, tad dabar viskas atrodo puikiai, – sakė M.Narauskas, paklaustas, ar jau apsiprato su KOK čempiono titulu. – Tikiuosi, kad KOK čempiono diržą pavyks išlaikyti taip pat ilgai, kaip tai pavyko padaryti Henrikui Vikšraičiui. Mano svorio kategorijoje yra tikrai nemažai gerų kovotojų, bet titulinei kovai nusiteikimas visada yra kitoks. Niekas nenori atiduoti diržo“.

Šįkart numatyta, kad M.Narauskas su O.Remmeriu kausis 3 raundus po 3 minutes. Tai reiškia, kad lietuvis nerizikuoja prarasti čempiono diržo.

„Man patinka kovoti, todėl ir kovoju. Kur norėčiau patobulėti? Su ištverme man visada prastai“, – mirktelėjo akimi M.Narauskas. – Tiesą pasakius, nežinau, ar aš norėčiau būti ištvermingesnis. Norėčiau padidinti sprogstamąją jėgą, smūgių jėgą. Ištvermė? Čia jau man yra didžioji paslaptis. Laiko reikia. Bet mano stilius… Visada noriu kovą baigti anksčiau laiko. Bandžiau persilaužti, bandžiau ramiau viską daryti. Bet nemanau, kad man tai tiko. Todėl dabar noriu koncentruotis į tas vietas, kuriose esu stiprus“.

M.Narauskas liko kiek nusivylęs savo pasirodymu KOK „Grand Prix“ – nors pirma kova buvo baigta anksčiau laiko, antroji nepavyko.

„Tai nebuvo tai, ko tikėjausi pats. Maniau, kad H.Dylewskis bus labiau pavargęs. Mintimis save nuvedžiau ne į tą pusę, – kalbėjo M.Narauskas. – Prieš antrą kovą net normaliai neapšilau. Į ringą ėjau su mintimis, kad „viskas, namo važiuosiu laimėtojas“. Bet dabar suprantu, kad gyvenime niekas taip lengvai nevyksta. Kažkur buvo padaryta klaida. Trūko teisingo nusiteikimo. Žinau, kad kita mano kova Lietuvoje bus revanšas su H.Dylewskiu“.

O.Remmeris, H.Dylewskis – jau dvi pavardės, kurias M.Narauskas norėtų įsirašyti prie įveiktųjų sąrašo. „Yra dar viena pavardė, bet nežinia, ar greitu metu ta kova įvyks, nes noriu susitikti su Baltarusijos tituluotu kovotoju Dmitrijumi Varacu, – prisiminė beveik dešimtmetį ringe kovojantis „Titano“ kovotojas. – O daugiau? Gal kas nors panorės sugrįžti į mano svorio kategoriją? H.Vikšraitis? Tegul sugrįžta. Sukovočiau. Baigtis kovos būtų neaiški, bet jam lengva nebūtų“.