Oficialus Lietuvos Bušido Federacijos atsakymas į Šv. Velykų proga SPORTAS.LT publikuotą visuomenę klaidinantį, bei tiesos neatitinkantį straipsnį apie neva federacijos gąsdinamus ir skriaudžiamus sportininkus:

Visi gyvename demokratinėje ir laisvoje šalyje ir kiekvienas turime teisę apsispręsti kokią sporto šaką rinktis, kokiose varžybose dalyvauti, kokiu sportiniu keliu eiti. Skirtumas tarp varžybas organizuojančių UAB ar MB ir bet kurios sporto federacijos yra tas, kad federacijos turi patvirtintas tarptautines taisykles, bei sporto ir etikos kodeksus, kurių griežtai reikalauja laikytis kiekvieno varžybose dalyvaujančio sportininko. Bet koks federacijos taisykles ar etikos kodeksą pažeidęs sportininkas ar klubas iš karto privalo būti šalinamas iš federacijos veiklos. Tokiu būdu Lietuvos Bušido Federacija, kaip ir bet kuri kita save gerbianti Lietuvos sporto organizacija apsivalo nuo žemas moralines normas ar nepagarbą organizacijai demonstruojančių atletų, klubų. 
 
Lietuvos Bušido Federacija netoleravo ir netoleruos ne tik federacijos ir tarptautinių taisyklių nesilaikymo, bet ir tokių kaip virusas plintančių reiškinių tarp varžybas Lietuvoje organizuojančių UAB ar MB, kaip neseniai visiems žinomoje organizacijoje nuskambėjęs nepilnamečio sumušimas. Palyginimui, kovas organizuojanti ir Sportas.LT aktyiai palaikoma MB ” Dinamiškos paslaugos”(utma), lyg niekur nieko, vieną iš gėdingai pasielgusios organizacijos organizatorių pakviečia dalyvauti savo renginyje. Puikus organizacijos moralės ir etikos normų demonstracijos pavyzdys, tačiau tai UAB ar MB, ne Federacija, todėl viskas galima.
 
Atsakydami į Lietuvos Bušido Federacijai Šv. Velykų proga UAB “utma” mestus šlykščius kaltinimus, norime atkreipti dėmesį, jog straipsnį rašęs SPORTAS.LT žurnalistas nei karto nesikreipė į Federaciją, prašydamas paneigti ar patvirtinti bet kokią šio taip vadinamo “tiesos šaltinio” pateiktą šmeižikišką informaciją, ką mūsų supratimu privalėjo padaryti pagal galiojantį žurnalistų etikos kodeksą. 
 
Norėdami išvengti bet kokių šios situacijos interpretacijų ateityje, informuojame, kad Latvijos kovotojas Arturs Leisans buvo iš anksto Federacijos informuotas apie jam gręsiančias sankcijas už Federacijos taisyklių pažeidimą.Įsitikinus, kad Latvijos atletas supranta savo veiksmų pasekmes, remiantis galiojančiomis LBF taisyklėmis, š.m. balandžio 06 d. oficialiame Federacijos puslapyje paskelbta apie jo pašalinimą ir titulo praradimą. Federacija nesutinka, jog sportininko informavimas apie federacijos galiojančių taisyklių pažeidimus gali būti prilyginamas sportininko gąsdinimui ar skriaudimui. Deja, tačiau taisyklės vienodai galioja visiems, tiek lietuviams, tiek federacijos varžybose dalyvaujantiems užsienio kovotojams. 
 
MB ” Dinamiškos paslaugos”(utma) tiksliai žinodama informaciją apie sportininko pašalinimą, galimai sąmoningai savo renginio reklamoje klaidino žmonės ir toliau skleidė realybės neatitinkančią informaciją apie atseit savo renginyje dalyvausiantį LBF čempioną. Federacijos nestebina MB ” Dinamiškos paslaugos”(utma) neetiškas elgesys kitų sporto organizacijų atžvilgiu, stebina tik internetinėje erdvėje apie šios organizacijos įkūrėją Viktorą Gečą sklandanti itin neigiama informacija. Ypač iškalbingai apie Viktorą Gečą savo socialiniuose tinkluose pasisakė treneris iš Latvijos Manvel Isadzhanjan.
 
 
Na, o Lietuvos Bušido Federacija dar kartą sveikina visus su Šv. Velykom. MB ” Dinamiškos paslaugos”(utma) linkime sėkmės. Iš Sportas.LT portalo laukiame minėto tiesos neatitinkančio straipsnio paneigimo, bei atsiprašymo.
 
Lietuvos Bušido Federacija.