Bušido aistros: kraujas, Kuvaldos pamokos linksmam graikui ir žiūrovų muštynės

Šaltinis: tv3.lt

 

Šeštadienį Vilniuje kovos menų gerbėjai išvydo įprastą vaizdą – visišką lietuvių dominavimą „Bushido Hero’s“ turnyre, o vakaro desertu tapo ne kova dėl čempiono diržo svorio kategorijoje iki 71 kg, o Sergejaus Maslobojevo išlipimas į ringą.

Ryškiausia Lietuvos kovos menų žvaigždė susikovė su paslaptingu kovotoju iš Graikijos – Petrosu Vardaku. Jis tik turnyro išvakarėse pakeitė kitą sportininką, turėjusį kautis su Kuvalda.
Graikas į ringą žengė linksmai – atlikdamas šokio judesius, tuo tarpu S.Maslobojevą palydėjo gyvai dainavęs Aleksandras Makejevas.

 

 

Prasidėjus kovos aiškiai matėsi, kad P.Vardakas daug jėgų paliko šokdamas – ringe jis tik rinkosi vieną Kuvaldos smūgį po kito.

Lietuvis dominavo prieš svečią ir reikalus pabaigė antrame raunde, kai tris kartus jį pasiuntė į nokdauną ir teisėjas buvo priverstas stabdyti kovą.

Tuo tarpu svorio kategorijos iki 71 kg finale susigrūmė du lietuviai, pusfinaliuose įveikę varžovus iš užsienio – Henrikas Vikšraitis ir Mindaugas Narauskas.

 

 


Finale prireikė visų trijų raundų, tačiau aktyvesnis ir tikslesnis buvęs H.Vikšraitis įtikino teisėjus – jie vienbalsiai „Sparta Gym“ kovotoją išrinko nugalėtoju.

Kitose kovose netrūko ir įspūdingų momentų ir apmaudo – dar pirmoje vakaro kovoje Arvydas Gervė efektinga kombinacija ir po jos sekusiu galingu smūgiu iš kelio nokautavo Ulugbeką Zukhurovą.

Pastarasis gerą minutę gulėjo be sąmonės, kol galiausiai atsistojo.

Visiškai kitaip kova susiklostė Tomui Pakutinskui – milžinas niekaip nesusitvarkė su ukrainiečiu Jurijumi Protsenko, panašesniu į maisto degustatorių negu profesionalų kovotoją.

Pastarasis kelis kartus bandė prismaugti T.Pakutinską, bet nesėkmingai. Galiausiai teisėjai paskelbė lygiąsias, o po tokios nesėkmingos kovos lietuvis atsisakė bendrauti su žurnalistais ir prisėdo užkulisiuose nunarinęs galvą.

Puikią pergalę pasiekė Ignas Barysas, užlaužęs varžovo koją ir atsilaikęs sekinančioje kovoje. I.Barysas į ringą žengė po sunkios savaitės, nes apsirgo ir turėjo gerti antibiotikus.

Juliaus Mockos ir Patricku Schmido kova, pareikalavusi papildomo raundo, žiūrovams pasirodė tokia nuobodi, kad šie nusprendė patys surengti muštynes tribūnose.

Čia teko įsikišti ir apsaugos darbuotojams, o daugybė žiūrovų bandė pamatyti, kas vyksta siaurame „Siemens“ arenos praėjime.

Kovą galiausiai laimėjo Julius Mocka, o kas nugalėjo žiūrovų kovoje lieka neaišku.

Po kovos J.Mocka pareiškė, kad tai galėjo būti jo paskutinė kova Lietuvoje.

„Jaučiuosi užstrigęs vietoje ir kartais ateina laikas, kai supranti, kad metas pokyčiams“, – mįslingai kalbėjo jis.

 

 

Visos vakaro kovos:

Pirmoji kova: Ulugbekas Zuchurovas (Kazachstanas) – Arvydas Gervė

A.Gervė jau pirmame raunde puikia kombinacija, pasibaigusia tiksliu ir galingu smūgiu iš kelio, pasiuntė varžovą į nokautą. Jis apie minutę gulėjo be sąmonės, kol atsistojo.

Antroji kova: Chico Kwasi (Olandija) – Mantas Stankis

Teisėjas antrajame raunde buvo priverstas stabdyti kovą – techniniu nokautu kovą laimėjo Chico Kwasi.

Trečia kova: Mindaugas Packevičius – Martynas Danius

Antrajame raunde M.Danius techniniu nokautu įveikė savo varžovą. Sportininkas matyt išgirdo raginimus iš tribūnų – moteris jį kvietė greičiau baigti kovą ir greičiau keliauti į miestą.

Ketvirtoji kova: Tadeuszas Rajewski (Lenkija) – Igoris Osininas

Pirmoji kova, pareikalavusi visų trijų raundų. Tačiau net ir jų nepakako – teisėjai skelbė papildomą raundą, po kurio į viršų kilo I.Osinino ranka.

Penktoji kova: Ignas Barysas – Konstantinos Skordouli (Graikija)

Antrajame raunde I.Barysas įspūdingu kojos laužimu privertė teisėją stabdyti kovą.

Šeštoji kova: Jurijus Protsenko (Ukraina) – Tomas Pakutinskas

Kovoje prireikė papildomo raundo, tačiau ir po jo paskelbtos lygiosios. T.Pakutinskas buvo stipriai nusivylęs savo pasirodymu, o varžovas pyko dėl tokio teisėjų sprendimo.

Septintoji kova: Abena Shonzinyo (Olandija) – Henrikas Vikšraitis

Po teisėjų sprendimo į finalą dėl čempiono diržo svorio kategorijoje iki 71 kg žengė H.Vikšraitis.

Aštuntoji kova: Jordy Laretas (Surinamas) – Mindaugas Narauskas

M.Narauskas dominavo kovoje, tačiau nokautuoti jo nesugebėjo. Galiausiai jis teisėjų sprendimu pateko į finalą.

Devintoji kova: Denis Makowski (Lenkija) – Martynas Jasiūnas

Dar viena kova, kurioje agresyvesnis buvo lietuvis, bet kiek tikslesnis – lenkai. Vis tik teisėjams didesnį įspūdį paliko aktyvumas, todėl jie nugalėtoju paskelbė M.Jasiūną.

Dešimtoji kova: Patrickas Schmidas (Šveicarija) – Julius Mocka

Čia prireikė papildomo raundo, kuriame jau aiškiai dominavo J.Mocka. Šios kovos metu tribūnose tarp žiūrovų ir apsaugos darbuotojų kilo muštynės.

Vienuoliktoji kova: H.Vikšraitis – M.Narauskas

Finalo kovai dėl svorio kategorijos iki 71 kg čempiono titulo prireikė visų trijų raundų, bet vienbalsiu teisėjų sprendimu čempionu paskelbtas Henrikas Vikšraitis.

Dvyliktoji kova: Pertrosas Vardakas (Graikija) – Sergejus MaslobojevaAntrajame raunde kova nutraukta – techniniu nokautu laimėjo S.Maslobojevas.