Šeštadienio bušido mūšiai prasidėjo penktadienį – kovotojai susitiko svėrimuose

Šaltinis: lrytas.lt

 

 

Šeštadienį Vilnių sudrebins laukiamiausias rudens sporto renginys: visi kovinio sporto mylėtojai rinksis palaikyti savo Lietuvos geriausių kovotojų „Bushido Hero‘s“ turnyre. Lapkričio 18 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje į ringą žengs patys pajėgiausi šalies kovotojai. „Tai yra siaubingai įdomus ir kovingas renginys, nes susirinks tik geriausieji“, – tikino Lietuvos bušido federacijos vadovas Donatas Simomaitis.

 

Prieš prasidedant kovoms, visi kovotojai pasisvėrė ir iš arčiau susipažino „Siemens“ arenoje.„Pasirengęs kovai ir tikrai parodysiu viską, ką sugebu“, – beveik vienbalsiai tikino visi šeštadienį sostinėje pasirodysiantys kovotojai.Be kovų „Siemens“ arenoje įvyks ir garsių sportininkų pagerbimas – bus oficialiai ir iškilmingai atsisveikinta su imtynininkais.„Siemens“ arenoje atsisveikinsime su penkiais garsiais kovotojais – Aleksandru Kazakevičiumi, Valdemaru Venckaičiu, Mindaugu Mizgaičiu, Mindaugu Ežerskiu ir Laimučiu Adomaičiu“, – tikino imtynių federacijos vadovas Giedrius Dambrauskas.

Teigiama, kad š šeštadienion „Bushido Hero’s ir KOK kovas susirinks apie 7 tūkstančių dvikovinių sporto šakų aistruolių.„Vilniuje kovas rengiame nuo 1994 metų ir tas įdirbis tikrai duoda vaisių – sostinėje bušido akistatos yra labai populiarios.

Negali sakyti, kad kituose miestuose neturime palaikymo, tačiau tiesa tokia, kad į Kauno areną atvyksta daugiau Vakarų Lietuvos gerbėjų, o „Siemens“ arena sulaukia tiek vilniečių, tiek ir kauniečių žiūrovų. Turiu pradavimo duomenis, kad į „Žalgirio“ areną oficialiai stebėti buvusio turnyro internetu bilietus buvo nusipirkę 34 sirgaliai, nors arena – pilna.

Gan keista“, – šnekėjo apie sirgalių susidomėjimą D.Simonaitis.„Vilnius man visą laiką buvo ypatingas miestas, jis padėjo man iškilti. Čia pradėjau savo sportininko karjerą, visą laiką žmonės mane palaiko ir malonu bus vėl čia kovoti, ypač su tokiu priešininku“, – prieš svėrimą kalbėjo vienas iš kovotojų Henrikas Vikšraitis.Mindaugas Narauskas taip pat tikisi nugalėti savo pirmą varžovą ir finale viliasi kautis su savo tautiečiu H. Vikšraičiu.„Gerai jaučiuosi, laukiu rytojaus ir esu pasiruošęs. Kaip visada turime planą „nužudyti“ savo varžovą. Juokauju. Pasiruošimas įprastas ir sieksiu pergalės“, – kalbėjo M. Narauskas.Svorio kategorijos per 93 kg kovoje pagal KOK taisykles lietuvis Julius Mocka kausis su pajėgiu šveicaru Patricku Schmidu.„Nuotaikos prieš kovą labai geros. Visada smagu kovoti šiame turnyre. Pasiruošimas vyksta su geriausia „Sparta Gym“ komanda, kuri dar niekada neapvylė. Priešininkas yra didelis vyras, bet čia niekada nebūna lengvų kelių. Tai yra gerai, nes taip jaučiuosi dar geriau tiek dvasiškai, tiek fiziškai“, – kalbėjo J. Mocka.Vienas labiausiai tituluotų Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas šįkart išmėgins jėgas su graiku Vardaku Petros.„Nuotaikos puikios, daug ruošiuosi. Turėjau keletą kovų Prahoje, Monake. Tapome pasaulio čempionais kitose organizacijose, tikimės, kad čia parodysime gerą kovą, nes lietuviams šis turnyras yra pats svarbiausias“, – pabrėžė S. Maslobojėvas.

Vienas populiariausių Lietuvos kovotojų Ignas Barysas kovoje pagal bušido taisykles kausis su graiku Konstantinos Skordouli.„Pasiruošimas kovai yra intensyvus. Buvo šiek tiek bėdelių, bet viską išspręsime ir šeštadienį būsiu pasirengęs kovai visu 100 proc. bei stengsiuosi nenuvilti žiūrovų“, – sakė I. Barysas.Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis džiaugėsi, kad dalyvių geografija plečiasi. Jis atskleidė, kad KOK turnyrą nuo kitų metų planuojama rengti ir Šveicarijoje.

Pirmoje šeštadienio kovoje, svorio kategorijoje iki 65 kg, susikaus kazachstanietis Ulugbekas Zuchurovas (63,5 kg) ir lietuvis Arvydas Gervė (65 kg).

Antroje kovoje ( iki 77 kg) kovos olandas Chico Kwasi (77 kg) ir mūsų atstovas Mantas Stankis (77 kg).

Trečioje kovoje (iki 65 kg) susikaus du lietuviai – Mindaugas Packevičius (68 kg) ir Martynas Danius.

Ketvirtoje kovoje (iki 68 kg) kovos lenkas Tadeuszas Rajewski (65 kg) ir Lietuvos atstovas Igoris Osininas (65 kg).

Penktoje (iki 68 kg) – kovos lietuvis Ignas Barysas (68,5 kg) ir graikas Konstantinos Skordouli.

Šeštoje akistatoje (virš 93 kg) susikaus ukrainietis Jurijus Protsenko ir lietuvi Tomas Pakutinskas

Septintoje „Grand Prix“ kovoje (iki 71 kg) – olandas Abena Shonzinyo (70,8 kg) ir Lietuvos atstovas Henrikas Vikšraitis (71 kg).

Aštuntoje „Grand Prix“ kovoje (iki 71 kg) – kovotojas iš Surinamo Jordy Laretas (71 kg) ir mūsų šalies atstovas Mindaugas Narauskas (70,8 kg).

Devintoje (iki 75 kg) – lenkas Denis Makowski (75 kg) ir mūsų sportininkas Martynas Jasiūnas (75 kg).

Dešimtoje kovoje (virš 93 kg) – šveicaras Patrickas Schmidas (110 kg) ir mūsų atstovas Julius Mocka (97,8 kg).

Vienuoliktoje „Grand Prix“ finalinėje kovoje – svorio kategorijos iki 71 kg porų laimėtojai.

Dvyliktoje kovoje (iki 93 kg) susikaus graikas Pertrosas Vardakas susikaus su mūsiškiu Sergejumi Maslobojevu (93 kg)