S.Gaižauskas ringe „užsidirbo“ neįtikėtino dydžio guzą: „Tokio dar neturėjau“

Bene geriausiu Lietuvos Muaythai kovotoju pripažįstamas Sigitas Gaižauskas lygiavertį varžovą šeštadienį sutiko ne Tailande ir net ne Vilniaus arenoje, o Tauragėje. Nors ir laimėjęs prieš baltarusį, lietuvis po kovos išskubėjo į ligoninę – ant kaktos iškilo didžiulis guzas. „Tokio neturėjęs“, – pripažino jis. Pergalę savo gimtinėje šventė ir Tomas Pakutinskas, ukrainietį įveikęs per 34 sekundes.

Gruodžio 15 dieną Tauragėje įvyko tradicinis „Bushido’75“ kovų turnyras narve, kurio pagrindinėje vakaro dvikovoje susigrūmė vietinių sirgalių itin gausaus palaikymo sulaukęs sunkiasvoris tauragiškis Tomas Pakutinskas ir paskutinę akimirką į turnyrą pakviestas 20-metis ukrainietis Antonas Savelievas.

Iki pat renginio pradžios buvo manoma, kad įvyks revanšinė kova – T.Pakutinskas turėjo stoti į kovą prieš lapkričio 17 dieną „Siemens“ arenoje kartą jau įveiktą 140 kg sveriantį ukrainietį Igorį Kukurudziaką. Tuomet jis savo varžovui nepaliko jokių vilčių, kaži, ar dvikovos baigtis būtų buvusi kitokia ir Tauragėje.

Pokyčiai priešininko stovykloje Tomo iš pusiausvyros neišvedė. Į ringą šeštadienį jis kopė palaikomas, kaip jau tampa įprasta, Egidijaus Dragūno. SEL lyderis nepasididžiavo užsukti ir į Tauragę.

Tomas lengvai sudorojo ir naujai paskirtą priešininką. Tam prireikė vos 34 sekundžių. Smūgių kruša parteryje ir teisėjas buvo priverstas stabdyti net neįsibėgėjusią kovą. Tai jau penktoji T.Pakutinsko pergalė iš eilės, kurią jis pasiekia dar pirmajame raunde. Kas sustabdys „smaugiką“?

Jei Tomas ringe net nesušilo, prieš jį pagal Muaythai taisykles kovojęs iš Gaurės kilęs 33-ejų metų Sigitas Gaižauskas vargo su lygiaverčiu priešininku iš Baltarusijos – Dimitrijumi Filipauvsu. Graži, skausmingais alkūnių smūgiais pasižymėjusi kova užsitęsė visus tris raundus. Po jų vieningu teisėjo sprendimu nugalėtoju paskelbtas S.Gaižauskas. Baltarusio veidu sruvo kraujas, o ant Sigito kaktos iškilo neįtikėtino dydžio guzas.

„Tokio dar neturėjęs. Tris kartus pataikė iš alkūnės. Priešininkui buvo prakirsta galva. Buvo labai sunki kova. Varžovas labai geras, turintis pasaulinės patirties. Europos čempionas. Jaučiausi gerai. Jaučiau, kad vedu kovą. Norėjosi saviems žiūrovams pademonstruoti tokią pakvaišusią aktyvią dvikovą. Kad būtų daug kraujo, būtų įdomu. Manau, pavyko. Tereikia pažiūrėt į mano ir varžovo veidus. Aš su gumbu, kiaura lūpa, jam skylė didelė galvoje. Kaip po tikro mūšio.

Tokią smagią kovą jau seniai turėjau. Iki pat paskutinės sekundės turėjau eiti į priekį. Nes žinojau, kad jei nors truputį sustosiu, pralošiu. Atidaviau visą save. Kai geras priešininkas, smagu ir kovoti. Pagarba tokiam priešininkui“, – po dvikovos 15min teigė S.Gaižauskas.

Džiaugtis pergale jis ilgai negalėjo – dėl milžiniško gumbo išskubėjo į ligoninę. Gydytojai liepė šaldyti traumuotą vietą. Guzas turėtų sumažėti per keletą artimiausių parų.

Pirmose trijose MMA apšildomosiose turnyro kovose pergales iškovojo Laurynas Vaičiulis (prieš Tautvydą Tamošaitį) ir Dimitrijus Gobernikas (prieš rusą Osvalsą Federovicvsą), paskelbtos lygiosios tarp Vaidoto Andriekaus bei Aurimo Dumbrausko.

Net šešios iš septynių (išskyrus S.Gaižausko kovą) pagrindinių vakaro dvikovų baigėsi dar pirmajame raunde. Be per 34 sekundes varžovą sudorojusio T.Pakutinsko, greitas pergales šventė ir baltarusis Vladislavas Jankovskis, rankos laužimu nugalėjęs Tomą Steponkevičių, Pavelas Burmistro, techniniu nokautu įveikęs baltarusį Igorį Gerasimovą, Erikas Golubovskis, kaklo užlaužimu nugalėjęs Adolfą Vaičiūną, baltarusis Pavelas Masalskis, per tris minutes praliejęs Tomo Bajorino kraują (prakirsta nosis), ir Vitoldas Jagėlo, techniniu nokautu parteryje įveikęs ukrainietį Vladislavą Schepanskį.

Šaltinis: 15min.lt