„KOK 96: Mega Battle Tournament“: S.Maslobojevas pasiuntė į nokdauną kanadietį ir šventė pergalę, M.Pultaražinskas apgynė čempiono diržą, titulus iškovojo M.Narauskas ir O.Fedorovičius, o H.Vikšraitis patyrė nesėkmę

Šeštadienį „Avia Solution Group“ arenoje vyko „KOK 96: Mega Battle Tournament“ kovos menų turnyras, kuriame išvydome „Glory“ organizacijoje kovojantį Sergejų Maslobojevą, ONE FC pergalę nuskynusį Dovydą „Rimkenzo“ Rimkų, po ilgos pertraukos į ringą sugrįžtantį Sigitą Gaižauską bei net keturias kovas dėl čempionų diržų.

Pirmą turnyro „KOK Hero‘s Series 2021“ dalį užbaigė mūšis tarp lietuvių Osvaldo Fedorovičiaus (5-1-4) ir Ervino Fokino (2-1-2), kurie susikovė dėl E.Fokinui priklausančio svorio kategorijos iki 66 kg laikinojo „MMA Bushido“ čempiono diržo. Šioje kovoje O.Fedorovičius buvo geresnis tiek stovėsenoje, tiek ir parteryje bei pelnytai šventė pergalę teisėjų sprendimu bei užsijuosė „MMA Bushido“ čempiono diržą. Po kovos buvo paklausta, ar O.Fedorovičius norėtų susikauti su tikrąjį čempiono diržą turinčiu Ignu Barysu, o kovotojas nedvejodamas teigė, kad tą padarys, nors jam nėra svarbu prieš ką kovoti.

O.Fedorovičius 2020 m. rugsėjį yra kovojęs dėl „MMA Bushido“ svorio kategorijos iki 71 kg čempiono titulo, tačiau tada pralaimėjo Žygimantui Ramaškai. Tuo tarpu E.Fokinas 2019 m. lapkritį smaugimo veiksmu nugalėjo italą Allesio Leoni ir tai buvo paskutinė jo kova ringe prieš šio vakaro dvikovą. Pagrindinis šios svorio kategorijos čempiono diržas priklauso šiame turnyre turėjusiam pasirodyti, tačiau dėl kelio traumos po medikų skalpeliu gulusiam I.Barysui, kuris paskutinį kartą kovojo 2018 m. rugsėjį ir greičiau nei per pusantros minutės nokautavo ukrainietį Andrejų Hohlovą.

Antrą turnyro dalį pradėjo D.Rimkus, kuris susikovė su mažai žinomu vokiečiu Alexio Baytcevo (3-2-1). Kova truko vos kiek daugiau nei minutę, o po kelių blokuotų D.Rimkaus smūgių, A.Baytcevo parodė, kad patyrė rankos traumą ir kova buvo nutraukta.

D.Rimkus neseniai turėjo kovą ONE FC organizacijoje: spalio 15-ą kovojo „ONE: First Strike“ turnyre nugalėjo kiną Chunyu Zhangą, tačiau ši kova buvo parodyta tik per lapkričio 12-ą dieną vykusio „ONE: Next Gen II“ turnyro transliaciją.

Kitoje kovoje buvęs svorio kategorijos iki 71 kg KOK čempionas Henrikas Vikšraitis (43-3-7) siekė dar vieno čempiono diržo ir svorio kategorijoje iki 77 kg dėl laikinojo čempiono titulo susikovė su dabartiniu diržo savininku iš Nyderlandų Chico Kwasi (37-0-5). Deja, tačiau lietuviui per keletą mėnesių nepavyko prisitaikyti prie kur kas aukštesnės svorio kategorijos ir jis nesugebėjo atrasti kelių pro Ch.Kwasi gynybą, o teisėjai vieningai paskelbė olando pergalę. Pagrindinis šios svorio kategorijos čempiono diržas priklauso moldovui Constantinui Rusu.

Taip pat įvyko kova dėl laikinojo svorio kategorijos iki 65 kg čempiono diržo tarp jo savininko Mato Pultaražinsko (9-1-1) ir Vito Karoso (2-3), kurie turėjo susikauti dar spalio pradžioje vykusiame turnyre, tačiau tada turnyro dieną V.Karosas pasijautė prastai ir atsidūrė medikų globoje. Šį kartą problemų pavyko išvengti ir į ringą žengę kovotojai pademonstravo įspūdingą kovą. Atidavę visas jėgas, po penkių raundų jie išgirdo, jog teisėjai paskelbė lygiąsias ir vyks papildomas raundas. Per paskutiniąsias 3 minutres kiek tikslesnis buvo M.Pultaražinskas, kuris ir buvo paskelbtas nugalėtoju. Pagrindinis šios svorio kategorijos čempiono diržas priklauso suomiui Pok Billui.

H.Vikšraičio atlaisvintą svorio kategorijos iki 71 kg čempiono diržą iškovojo Mindaugo Narausko (17-4-4), kuris per penkis raundus sugebėjo įrodyti pranašumą prieš latvį Mareką Pelcį (3-1-1) kovą ir pergalę šventė vieningu teisėjų sprendimu.

Vakarą uždarė Lietuvos kovinio sporto žvaigždė S.Maslobojevas (48-0-14), kuris trečiame raunde pasiuntė į nokdauną kanadietį Olivierą Langloisą-Rossą (27-1-9) ir šventė peralę vieningu teisėjų sprendimu.

Šiame turnyre savo žodį tarė ir reperis Ironvytas, kuris atskleidė, kad žengs į ringą ir pasirodys kovo 19-ą dieną Vilniuje vyksiančiame turnyre.

„Prieš porą mėnesių man Donatas paskambino ir sakė, kad reikia susitikti. Jis pasiūlė man sudalyvauti KOK turnyre. Pasakiau, kad tik su viena sąlyga – jeigu viską filmuosime, rodysime, kaip „kačiokas“ ir reperis ruošiasi į ringą. Taigi, kovo 19-ą dieną žengsiu į ringą“, – sakė Ironvytas.

Šaltinis: „KOK 96: Mega Battle Tournament“: S.Maslobojevas pasiuntė į nokdauną kanadietį ir šventė pergalę, M.Pultaražinskas apgynė čempiono diržą, titulus iškovojo M.Narauskas ir O.Fedorovičius, o H.Vikšraitis patyrė nesėkmę | Sportas.lt