Užsienio sporto komentatoriai varžosi dėl galimybės komentuoti naujametinį turnyrą “KOK DYNAMITE”

Praėjusį savaitgalį vykusiame KOK’105 MEGA SERIES turnyre Rygoje, gyvai transliuotame į daugiau nei 200 pasaulio šalių, puikiai pasirodė ir Lietuvos kovotojai. Vakaro kovose lietuviai demonstravo ryžtą laimėti, o pasibaigus vakarui, buvo įvardijami, vienais iš geriausias kovas pademonstravusiais kovotojais.

Tadas Sinkevičius lygioje kovoje, teisėjų sprendimu taškais 2:1, nusileido Samanndarui Akhmadjonov iš Uzbekistano. Tuo tarpu Mantas Rimša anksčiau laiko, smaugimo veiksmu, įveikė sportininką iš Rumunijos. Na, o Naglis Tamaševičius, nors buvo tikslesnis už varžovą savo kombinacijomis, tačiau žymiai didesnės patirties dėka Latvijos daugkartiniam bokso čempionui Jurijui Zundovskiui vis dėlto pavyko išplėšti pergalę. Šie trys sportininkai atstovavo sparčiai kylantį  sporto klubą “Fightersland “.  

Kovotojų treneris Ignas Barysas sakė:”džiaugiuosi sportininkų pasirodymais, tai geras rezultatas. Iki patenkant į tokio lygio turnyrą vaikinai užsispyrusiai skynė pergales Bushido SWAT turnuruose, todėl dabar, gavę šansą pasirodyti tarptautinėje arenoje parodė įspūdingas kova. Tai sunkaus, kasdienio darbo rezultatas”. 

To paties vakaro metu sporto klubo “Dainralfas” sportininkas Benas Šorochovas šventė pergalę, taškų skirtumu įveikęs sportininką iš Sakartvelo Davit Faroiani.

Turnyrą “KOK’105 MEGA SERIES” Rygoje vainikavo kova dėl Europos KOK čempiono titulo pussunkio svorio kategorijoje. Čia susikovė Michal Valčak iš Lenkijos prieš  Kristaps Zylė iš Latvijos. Po įtemptos kovos, teisėjų sprendimu KOK Europos čempiono titulas atiteko Kristaps Zylei iš  Latvijos.

Kristaps Zylė po kovos neslėpė emocijų: “apsijuosti KOK čempiono diržu – tai lyg laimėti Olimpiadą kovos menuose, kadangi ši organizacija nenuginčijama K-1 lyderė pasaulyje. Visi tai puikiai supranta ir vertina”.

Pasibaigus vakarui garsiausias kovos menų komentatorius iš Amerikos Daniel Austin džiūgavo:“ tai buvo nerealus kovos menų vakaras,  be to, ypač džiaugiuosi  kad turėsiu galimybę komentuoti patį laukiamiausią naujametinį turnyrą Europoje “KOK DYNAMITE”, kurs įvyks vos už mėnesio, gruodžio  22 dieną Kauno Žalgirio arenoje. Man, kaip komentatoriui didelė garbė komentuoti tokio aukšto pasaulinio lygio projektus kaip KOK, pripažintus ir rodomus per sitpriausias pasaulio sporto TV, bei platformas. Beje, iš anksto sužinojęs keletą pasaulinio top lygio kovotojų vardų, dalyvausiančių artėjančiame turnyre, atsisakiau komentuoti kitus svarbius projektus vien tik tam, kad galėčiau būti būtent šiame artėjančiame renginyje”.